Γεγονότα

Γιατί οι δουλέμποροι "προτιμούν" την Αιτωλoακαρνανία

 

epi-lathrometanastes

Στις δυτικές ακτές της Αιτωλοακαρνανίας, που έχουν άμεση πρόσβαση στο Ιόνιο Πέλαγος και στην Αδριατική θάλασσα, επέστρεψαν τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης μεταναστών από την Ελλάδα στην Ιταλία. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν αξιωματικοί της αστυνομίας μετά τη σύλληψη πέντε διακινητών και 31 μεταναστών στην περιοχή του Αιτωλικού, κοντά στις εκβολές του Αχελώου.

Να θυμίσουμε πως για την υπόθεση έχουν συλληφθέν πέντε κατηγορούμενοι ως διακινητές και αναζητούνται άλλοι δυο καθώς και 31 λαθρομετανάστες, κυρίως Κουρδοι, που οι δουλέμποροι τους είχαν υποσχεθεί την μεταφορά τους στην Ιταλία με “ταρίφα” που κυμαίνονταν από 500 – 1500 ευρώ το άτομο.

Αξιωματικοί του Λιμενικού και της Αστυνομίας θεωρούν ότι τα κυκλώματα, όπως γράφει στην Καθημερινή ο Ηλίας Κάνιστρας, επιλέγουν τις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας για δύο λόγους: πρώτον, διότι η δυτική πλευρά διαθέτει μια μεγάλη ακτογραμμή με μικρούς απάνεμους όρμους που επιτρέπουν την αγκυροβόληση μικρών σκαφών, ακόμα και κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Παράλληλα, το επαρχιακό οδικό δίκτυο, από το Μεσολόγγι μέχρι και την Πάλαιρο, σε συνδυασμό με τη χαμηλή κυκλοφορία και την απουσία εντατικής αστυνόμευσης από ξηρά και θάλασσα, λόγω ελλείψεων σε προσωπικό, επιτρέπει την ευκολότερη μεταφορά μεταναστών. Παρ’ όλα αυτά, οι διωκτικές Αρχές έχουν καταφέρει να συλλάβουν τα τελευταία τρία χρόνια περισσότερους από 600 μετανάστες και πάνω από 40 διακινητές.

Ομως, ούτε οι συλλήψεις ούτε τα απρόοπτα σταματούν το ταξίδι της ελπίδας για τους μετανάστες. Στις 28 Ιανουαρίου του 2012 πέντε μετανάστες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 15 τραυματίστηκαν, όταν το φορτηγάκι στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε στην επαρχιακή οδό Αστακού – Μύτικα. Επίσης, συχνά, μέλη των κυκλωμάτων διακίνησης αφήνουν τους μετανάστες στη μέση του δρόμου, φοβούμενοι τον εντοπισμό τους από την αστυνομία.

Μπληροφορέις απο το thebest.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close