ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Γιατί να επιλέξετε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση;

Η μέθοδος της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας.

Δεν είναι ιδανική λύση μόνο για τους μαθητές αλλά ακόμα και για σένα που εργάζεσαι και σκέφτεσαι αν μπορείς να κάνεις μεταπτυχιακό και δουλειά παράλληλα.


Στα χρόνια της πανδημίας, όπου και πρωτοεμφανίστηκε αυτή η μέθοδος, αρκετοί ήταν διστακτικοί ως προς την αποτελεσματικότητά της και ως προς το αν η γνώση που θα προσφέρει θα είναι ουσιαστική.

Τον πρώτο καιρό της επιδημίας εφαρμόστηκε κυρίως προσωρινά μέχρι να περάσει το δύσκολο πρώτο διάστημα της COVID-19 και ήταν κάτι καινούργιο για όλους.

Ήδη τρία χρόνια μετά, φαίνεται πως η εξ αποστάσεως εκπαίδευση συνεχίζει να υφίσταται και αποτελεί μια βασική εναλλακτική λύση για το εκπαιδευτικό σύστημα.

Ελάτε να δούμε παρέα μερικά από τα πλεονεκτήματα που έχει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση!

  • Υπάρχει ανά πάσα στιγμή πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό

Το βάρος που καλούνται να σηκώνουν οι μαθητές σε καθημερινή βάση είναι μεγάλο! Οποιαδήποτε και αν είναι η εκπαιδευτική βαθμίδα, ο όγκος και το βάρος της τσάντας πολλές φορές ξεπερνάει και το λογικό.

Παρόλα αυτά, μέσα από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση πολλά δεδομένα αλλάζουν. Το εκπαιδευτικό υλικό που πρέπει να έχουν στην κατοχή τους οι μαθητές μπορεί να ανακτηθεί από παντού και όποτε χρειαστεί.

Κάθε είδους πληροφορία και μάθηση βρίσκεται online και υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση για τον καθένα, ενώ πλέον παύει να υπάρχει ανησυχία μήπως και χαθεί κάποια εργασία ή καθήκον.

  • Μειώνεται το κοινωνικό άγχος 

Το φαινόμενο αυτό έχει παρατηρηθεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Ήταν, λοιπόν, επείγουσα ανάγκη να προστατευθεί η ψυχική υγεία των μαθητών και για αυτό υπήρξε και ευαισθητοποίηση σε αυτό το κομμάτι.

Μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ των μαθητών σε ένα περιβάλλον που επιτηρείται. Επιπρόσθετα, οι μαθητές μπορούν να συνομιλήσουν και στα chat rooms.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να βοηθηθούν άτομα που πάσχουν από κοινωνικό άγχος, το οποίο θα ελεγχθεί με την πάροδο του χρόνου.

  • Εμπλουτίζεται το περιεχόμενο του προγράμματος σπουδών

Και ποιος δε συμφωνεί ότι που και που το μάθημα στην τάξη γινόταν βαρετό; Υποθέτουμε πολλοί! Και η αλήθεια είναι πως πολλές φορές μια μονόδρομη επικοινωνία και μετάδοση γνώσεων είναι αρκετά βαρετή. Τη λύση και σε αυτό το πρόβλημα δίνει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν εργαλεία που θα προσδώσουν στο μάθημά τους μια ευχάριστη νότα και διάθεση.

Μπορούν να προσθέσουν εικόνες, ήχους, βίντεο, κουίζ και λίγο χρώμα καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο να κρατήσουν τους μαθητές προσηλωμένους, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον τους.

  • Υπάρχει ευελιξία στον προγραμματισμό

Το πρωινό ξύπνημα είναι δύσκολο για τους περισσότερους. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων και των εργασιών με την ασύγχρονη μέθοδο.

Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές μπορούν να κρίνουν ποιες ώρες είναι αποδοτικοί και να πραγματοποιήσουν τις εργασίες τους σε εκείνο το διάστημα. Έτσι, κατανοούν πολύ περισσότερο το υλικό που έχουν και αποδίδουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.

Εμείς είμαστε σίγουροι πως αυτά τα πλεονεκτήματα που παρουσιάσαμε παραπάνω είναι εξαιρετικά χρήσιμα.

Εσείς ακόμα να πειστείτε για τα οφέλη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης;

Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button