Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019ΕκλογέςΡοή Ειδήσεων

Γιάννης Σύψας: Σε κάθε πρόβλημα υπάρχουν λύσεις… βούληση χρειάζεται

Γράφει ο Γιάννης Σύψας*

Οι μπάρες της Γέφυρας πρέπει να ανοίγουν όταν υπάρχει έκτακτη ανάγκη. Χθές, μετά από ένα ατύχημα στη Γέφυρα, γίναμε όλοι μάρτυρες του χάους που ακολούθησε μετά τις αναγκαστικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κατάστρωμα της Γέφυρας.
Βρέθηκα και εγώ “κολλημένος” για ώρες στην ουρά που δημιουργήθηκε από αυτό το ξαφνικό συμβάν. Αναρωτιόμουν δε, εάν ερχόταν ασθενοφόρο από το Μεσολόγγι για το Ρίο, πως θα περνούσε. Θα περίμενε κανείς, σε μια τέτοια έκτακτη ανάγκη, οι μπάρες των διοδίων να άνοιγαν ώστε να περνάει ο κόσμος ελεύθερα, δεδομένης της ταλαιπωρίας που υφίσταται. Εξάλλου για να εξοικονομεί κανείς χρόνο επιλέγει τη Γέφυρα. Το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες σε τέτοιες στιγμές, όπως άλλωστε βλέπουμε και στην Ελλάδα στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους.
Σε μια σύντομη έρευνα που έκανα για το περιστατικό, διαπίστωσα πως η Γέφυρα δεν μπορεί να πάρει μια τέτοια απόφαση, γιατί δεν έχει εντολή από το κράτος. Θεωρώ ότι αυτή είναι άλλη μια παθογένεια του Ελληνικού κράτους που πρέπει να αφήσουμε πίσω. Πρέπει λοιπόν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση, να προωθηθεί διαδικασία, που να προβλέπει τον ορθό χειρισμό τέτοιων συνθηκών. Σε ανάλογες περιπτώσεις σαν τη χθεσινή, με την μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών, πρέπει οι κινήσεις να είναι άμεσες, ώστε να διευκολύνεται η διέλευση χωρίς προβλήματα. Η καλοκαιρινή περίοδος είναι μπροστά μας και ο χρόνος κυλά αμείλικτα.
Λύσεις πάντα υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει η ανάλογη βούληση.

#olaapotinarxi #nektariosfarmakis #ekloges2019

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button