Μουσική

Γιάννης Ανδρεόπουλος: ενας μεγάλος μουσικός και συγγραφέας από τό Θέρμο

pol-andreopoulos-mousikos-thermo1

Ο Γιάννης Σόλωνος Ανδρεόπουλος γεννήθηκε το 1943 στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, όπου έζησε μέχρι τα 18 του χρόνια. Εκεί φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο και το τότε Γυμνάσιο. Τελειώνοντας την φοίτησή του εκεί, επέλεξε να υπηρετήσει την θητεία του ως εθελοντής στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Ταυτόχρονα σπούδαζε Μουσική τελειοποιώντας τις γνώσεις του σε αυτή και παίρνοντας πτυχία από το Εθνικό Ωδείο και άλλα Ωδεία, έχοντας σαν καθηγητές τον Τίτο Παπάζογλου, την Καίτη Μουσχούτη, τον Σώτο Βασιλειάδη και άλλους. Έχει πτυχίο Κλασσικής Κιθάρας, Ωδικής, Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής (Φούγκας), Ελαφρού Τραγουδιού και άλλα.

Είναι πολυγραφότατος Μουσικοσυνθέτης, έχει γράψει δε πολλά τραγούδια διαφόρων στυλ, αλλά και πολλά κλασικά κομμάτια, για Πιάνο και κιθάρα. Το 1965 βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για το τραγούδι, στίχους και μουσική, “Θάλασσα πλατειά μου” (Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συνθέτη). Δημιουργός των συστημάτων “Μουσική διά αλληλογραφίας”, μαθαίνοντας Κιθάρα και μπουζούκι σε εκατοντάδες Έλληνες και Ελληνίδες, από στρατιώτες, ναυτικούς, εργαζόμενους, σπουδαστές.

Από το 1966 μαζί με την αργότερα σύζυγό του Ασπασία Θεοχαράτου, διηύθυναν το παράρτημα του “Εθνικού Ωδείου” στο Αιγάλεω και στο Νέο Ηράκλειο, όπου έμαθα μουσική εκατοντάδες σπουδαστές.

Από το 1979 μπήκε και στον εμπόριο Μουσικών οργάνων, κυρίως Πιάνων δημιουργώντας τις “Γενικές Μουσικές επιχειρήσεις” που από το 1984 και μετά ανέλαβαν την συνέχιση της “Μουσικής Εταιρείας ΤΕΛΕΣΙΛΑ” που εκείνα τα χρόνια ήταν η πρώτη Εταιρεία στις πωλήσεις πιάνων στην Ελλάδα. Και οι δυο εταιρείες μαζί πούλησαν σε όλη την Ελλάδα πάρα πολλά Πιάνα. Έχει εκδώσει μερικά βιβλία Μουσικής. Το 1998 βραβεύτηκε από την Π.Ε.Λ για το διήγημά του “Η ηχογράφηση” που αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα που τόσο παραστατικά περιγράφει. Το 2003 κυκλοφόρησε η συλλογή ποιημάτων του “Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ” πασίγνωστη από το ιντερνέτ, όπου πολλοί-πολλές χρησιμοποιούν ποιήματα του και στα δικά τους blogs, για κάποιες σχετικές με τα θέματά τους αναφορές. Έχει γράψει εκατοντάδες ποιήματα, στίχους, μυθιστορήματα, διηγήματα (ακυκλοφόρητα)Μουσική Ελαφρά, Λαϊκή, Κλασσική, (που κατά δήλωσή του στο ιντερνέτ είναι κάπου 4.500 συνθέσεις) και για δυο περίπου χρόνια είχε την εκπομπή “Μουσική, τέχνες, λόγος” στο κανάλι ΤΗΛΕΦΩΣ με αρκετή επιτυχία.

e-nafpaktia.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close