Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019Εκλογές

Γιάννης Σύψας: Ιαματικές πηγές Αιτωλοακαρνανίας – Ένας “γίγαντας” που κοιμάται

Η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας προνομιακός τόπος για την ανάπτυξη των ιαματικών πηγών. Γιατί; Μα γιατί είναι τόσες πολλές οι πηγές μας, αλλά και τόσο καλής ποιότητας ταυτόχρονα, που με σωστούς χειρισμούς θα μπορούσαν να μετατραπούν σε ένα πρότυπο ανάπτυξης Ιαματικού Τουρισμού, μοναδικό σε όλη την Ελλάδα και στα πρότυπα του εξωτερικού.

Για παράδειγμα, πολύ εύκολα θα μπορούσε η Αιτωλοακαρνανία να κηρυχθεί Θερμαλιστική περιοχή. Μέχρι σήμερα έγιναν σοβαρές προσπάθειες κυρίως από τους Δήμους. Αν στην μέχρι τώρα προσπάθεια των Δήμων προστεθεί και η δυναμική της Περιφέρειας, τότε η πρόοδος που θα δούμε τα επόμενα χρόνια θα είναι μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα. Ο Ιαματικός Τουρισμός μπορεί να βρει στην Αιτωλοακαρνανία το αληθινό του νόημα.
Παρατίθενται παρακάτω οι ιαματικές πηγές για τις οποίες έχει κατατεθεί φάκελος αναγνώρισης και το στάδιο στο οποίο βρίσκονται.


ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΝΕΡΟ ΠΗΓΗΣ ΜΠΑΝΙΩΤΗ – ΧΕΛΩΒΑ ΛΥΣΙΜΑΧΙΑΣ, ΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ – ΦΕΚ Αναγνώρισης 1114/Β/2016
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΠΗΓΗ ΜΟΥΡΣΤΙΑΝΟΥ ή ΣΩΚΟΥ – ΦΕΚ Αναγνώρισης 1861/Β/2016
ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΟΥ – Βρίσκεται στην Επιτροπή Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων
ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ ΒΑΛΤΟΥ – Βρίσκεται στην Επιτροπή Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων
ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΟΥ
ΠΗΓΗ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΜΥΡΤΙΑΣ – ΦΕΚ Αναγνώρισης 1347/Β/2018
ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΠΗΛΟΣ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΦΕΚ Αναγνώρισης 2459/Β/2017
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
ΣΤΑΧΤΗΣ ΠΟΡΙΑΡΗ – Βρίσκεται στην Επιτροπή Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
ΑΓΡΑΠΙΔΟΚΑΜΠΟΣ – Κατάθεση φακέλου
Εμείς πιστεύουμε οτι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, όπως οι ιαματικές πηγές, πρέπει να αντιμετωπιστούν με ένα συνολικό Μasterplan που θα υποδεικνύει τις απαραίτητες υποδομές καθώς και Businessplan της κάθε περιοχής ξεχωριστά. Θέλουμε να αναδείξουμε τον πλούτο της πατρίδας μας, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας Όλα Από Την Αρχή.

H σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό είναι πρωταρχικής σημασίας έργο για το μεγαλύτερο αστικό κέντρο του Nομού μας. Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να εργαστούμε όλοι μας από την πρώτη μέρα που η νέα περιφερειακή διοίκηση υπό τον Νεκτάριο Φαρμάκη θα αναλάβει τις τύχες του τόπου.

Αμφιλοχία, η νύφη του Αμβρακικού… Πανέμορφη, αλλά υποφέρει όμως στον τομέα της ύδρευσης, ειδικά το καλοκαίρι. Μαζί με τη Δημοτική αρχή, ως νέα Περιφερειακή Διοίκηση, θα πρέπει να δώσουμε λύση στο πρόβλημα.
Βασικές μας προτεραιότητες είναι η Οικονομική Ανάπτυξη του Ορεινού Βάλτου μέσω του Εναλλακτικού Τουρισμού, καθώς και τα σημαντικά προβλήματα των κτηνοτρόφων και των αγροτών της περιοχής. Για να το πετύχουμε, θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε Όλα Από Την Αρχή!
#olaapotinarxi #nektariosfarmakis #ekloges2019

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pistiolas omilia 1000x563 (1) Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button