Δυτική Ελλάδα

Γιάννενα: Πρώτες επεμβάσεις βηματοδότη χωρίς μπαταρία!

nosokomeio-ioanninon

Μία.. μικρή επανάσταση πραγματοποιήθηκε στην Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Μια νέα εποχή άνοιξε καθώς πραγματοποιήθηκαν οι δύο πρώτες επεμβάσεις εμφύτευσης βηματοδότη, χωρίς καλώδια, ηλεκτρόδια και μπαταρίες. Πρόκειται για τον βηματοδότη micra που αποτελεί μία επαναστατική συσκευή, λόγω του μικρού του μεγέθους, της εύκολης εφαρμογής και της εκπληκτικής τεχνολογίας, που αλλάζει την ζωή των ασθενών.

Οι δύο ασθενείς στους οποίους τοποθετήθηκε ο συγκεκριμένος βηματοδότης, βρίσκονται υπό την συνεχή παρακολούθηση των γιατρών της Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται άριστη.

Ο συγκεκριμένος βηματοδότης είναι ο μικρότερος που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα παγκόσμια, καθώς έχει το μέγεθος μιας μικρής σφαίρας και το βάρος του περιορίζεται σε ελάχιστα γραμμάρια.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι λειτουργεί χωρίς καλώδια, χωρίς ηλεκτρόδια και μπαταρία και έχει διάρκεια ζωής άνω της δεκαετίας.

Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα προόδου στην αντιμετώπιση της καρδιακής νόσου και για μία επανάσταση για τον κλινικό κόσμο και τους καρδιοπαθείς.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και η Καρδιολογική του Κλινική, είναι από τους πρώτους στην ελληνική περιφέρεια που περνάνε στην νέα εποχή…

epiruspost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button