ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Γιαννακός-ΠΟΕΔΗΝ: «Δικαίωση η απόφαση του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς»

Για πλήρη δικαίωση της ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννάκος αναφορικά με την απόφασή του Γ´ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού εργαζομένων σε δομές υγείας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2022.

Αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία:


«Το Γ’ ΤΜΗΜΑ με 7μελη σύνθεση του Συμβουλίου Επικρατείας έκρινε ότι η παράταση του μέτρου της αναστολής εργασίας μετά την 14/4/2022 είναι αντισυνταγματική και αντιβαίνει στην αρχή της αναλογικότητας. Κατόπιν τούτων οι συνάδελφοι πρέπει να επιστρέψουν άμεσα πίσω στην εργασία τους με καταβολή τουλάχιστον του 50% του μισθού τους από 14/4/2022. Πλήρης δικαίωση της ΠΟΕΔΗΝ που με τη μετριοπαθή στάση της υπέρ του εμβολιασμού, κατά της συνέχισης των αναστολών εργασίας που δεν είχαν κανένα υγειονομικό όφελος μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων»

Το Συμβούλιο της Επικρατείας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και καλεί τον υπουργό Υγείας να προωθήσει διάταξη για εφαρμογή της εν λόγω απόφασης.

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou christmas2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button