ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Γιάννα Αγγελοπούλου: «Εμβολιάστηκα χθες και είμαι πανευτυχής»

Για τις δράσεις της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» μίλησε η πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου, στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Καθρέπτης» του Χρήστου Μιχαηλίδη.

Η κα Αγγελοπούλου αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας μας, λέγοντας ότι χθες εμβολιάστηκε και ότι είναι πανευτυχής, ενώ έδωσε «συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που έχουν οργανώσει όλο αυτό το πολύ απαιτητικό πρόγραμμα».

Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» περιέγραψε τον στόχο των δράσεων και των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί, ως εξής: «Αυτή είναι η χρονιά μας. Αυτή είναι η χρονιά της Ελλάδας μας. Άρα πρέπει να την γιορτάσουμε και να την τιμήσουμε όλο το χρόνο. Και αποφασίσαμε, πριν ενσκύψει η πανδημία, ότι θα είναι δράσεις που θα λένε στον καθένα μας, αυτό έγινε το 2021 επί τη ευκαιρία των 200 ετών της σύγχρονης πορείας μας και θέλουμε κάτι να μείνει». Και πρόσθεσε: «Είμαστε υποχρεωμένοι κάθε ευρώ που έρχεται στην Επιτροπή να το χρησιμοποιήσουμε με ένα τρόπο που να μείνει κάτι. Αυτό που λέμε αποτύπωμα στο μέλλον. Να βλέπεις κάτι που έγινε στην πόλη σου, είτε το μουσείο έγινε ψηφιακό, είτε έμαθαν τα παιδιά για τη σημασία της εναλλακτικής ενέργειας, είτε να μάθουμε τα προϊόντα μας».

Η Γιάννα Αγγελοπούλου επισήμανε ότι «ανά δεκαπενθήμερο βγαίνουν δράσεις και εκδηλώσεις» και ειδικότερα ανέφερε ότι «24-25 Ιουλίου, που είναι και οι μέρες της δημοκρατίας, θα γιορτάσουνε όλες οι πρωτεύουσες των νομών σε σχεδιασμό με εμάς. Θα βγάλει ό,τι καλό έχει η κάθε πόλη. Έχει ωραία φιλαρμονική, έχει ομάδα θεάτρου, έχει χορωδίες, θα γίνουν συναυλίες, σκεφτείτε τώρα ταυτόχρονα δύο ημέρες θα γιορτάζει η Ελλάδα».


Σχετικά με δράσεις στο εξωτερικό, η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» είπε ότι «η Ελλάδα έχει ανοίξει το παράθυρό της και υπάρχουν τόσο δυναμικοί και ταλαντούχοι Έλληνες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο. Είμαστε σε επικοινωνία με όλους. Δεν μπορείτε να φανταστείτε. Από 47 χώρες, δεν έρχονται μόνο ομογενειακές οργανώσεις και προτείνουν να κάνουμε πράγματα. Είναι δραστήριοι πρέσβεις, δραστήριοι πρόξενοι και είναι Έλληνες που εργάζονται σε πανεπιστήμια, άνθρωποι με εταιρείες, με επιχειρήσεις, άνθρωποι που σπουδάζουν έξω, που διδάσκουν έξω.

Σας λέω και μία δράση που τη λένε JA που μιλάει για μία πρωτοβουλία που συμμετέχουν 300 πανεπιστήμια μέσα στην Ευρώπη. JA START UP, junior achievement start up, στην οποία συμμετέχουν 15.000 φοιτητές, που καταθέτουν και από μία καινοτόμο πρωτοποριακή δράση. Όλα αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμά μας».

Σχολιάζοντας την τελετή του εορτασμού της 25ης Μαρτίου η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, ανέφερε: «Να μάθουμε από την διαδρομή μας ότι οι γκρίνιες και η μιζέρια δεν βοήθησαν ποτέ. Να κοιτάζουμε μπροστά, γιατί έχουμε τα πάντα, δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα, να καμαρώνουμε και το βλέμμα μας στο μέλλον».

Ακόμη, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» μίλησε και για τον χθεσινό εμβολιασμό της, λέγοντας: «Είμαι πανευτυχής, γιατί χθες εμβολιάστηκα. Είμαι θαυμάσια. Πραγματικά συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που έχουν οργανώσει όλο αυτό το πολύ απαιτητικό πρόγραμμα για όλο τον κόσμο. Είδα όλο τον κόσμο που περιμένει πραγματικά με ανυπομονησία να το κάνει και θεωρώ ότι το χρέος της η πολιτεία το κάνει πάρα πολύ σωστά. Είναι ένα τεράστιο εγχείρημα. Έχει τη δυνατότητα ο καθένας, ακολουθώντας τη σειρά του, γιατί και εγώ με τη σειρά μου το έκανα, όταν ήρθε η ηλικιακή ομάδα στην οποία συμμετέχω, για να γλιτώσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα και να θωρακιστούμε σ’ αυτή την πανδημία». Και κατέληξε λέγοντας ότι «μπροστά στην πανδημία όλοι είμαστε ίσοι και καλό είναι να ακολουθήσουμε τις εντολές των ειδικών. Εμένα μου αρέσει να ακολουθώ και να ακούω τα επίσημα χείλη».

Πηγή: thecaller.gr

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button