PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Για το επεισόδιο χθες σε εκκλησία του Αγρινίου η ΔΙΣ έχει απαντήσει: “όχι πιστοί μέσα στις εκκλησίες”! Τέλος!

Από χθες έγινε πολύς λόγος για το επεισόδιο που έλαβε χώρα σε εκκλησία του Αγρινίου όπου ιερέας κοινωνούσε κανονικά πιστούς!

Αυτό έπρεπε να είναι η είδηση κι όχι ότι ένας αστυνομικός πήγε να κάνει (ίσως με άκομψο τρόπο; αυτό είναι άλλο ζήτημα)το καθήκον του. Ποιο είναι το καθήκον του; Να μην είναι πιστοί μέσα στην εκκλησία!

Τόσο απλά κι όχι επειδή το λέει η κυβέρνηση, ή η παγκοσμιοποίηση ή κάποια σκοτεινά κέντρα… Επειδή το λέει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος!

Τι λέει η ΔΙΣ λοιπόν στη τελευταία της εγκύκλιο: Πρώτον : “Προτρέπει ἅπαντας νά τηροῦν ἀπαρεγκλίτως τάς ὑποδείξεις τῶν ὑγειονομικῶν ἀρχῶν καί τῶν εἰδικῶν ἐπιστημόνων καί νά μή παρασύρονται ἀπό ἐκείνους οἱ ὁποῖοι τούς ὑποδεικνύουν τήν παρακοήν, ἥτις, εἰς τήν παροῦσαν τραγικήν χρονικήν συγκυρίαν, δέν δικαιολογεῖται οὔτε ἐν ὀνόματι τῆς χριστιανικῆς πίστεως, δεδομένου ὅτι ἡ εἰς Χριστόν πίστις χαρίζει τήν ζωήν καί δέν ἐπιφέρει τόν θάνατον”.


Σε ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ δηλαδή κανείς να μην προτρέπει τον κόσμο σε ανυπακοή γιατί αυτή δεν δικαιολογείται στις τραγικές στιγμές που ζούμε ούτε στο όνομα της πίστης! Καταλάβαμε; Πάμε παρακάτω..

Το δεύτερον-και πιο σημαντικό που αναφέρει η ΔΙΣ στην εγκύκλιό της για την στάση της Εκκλησίας προς τον κορωνοϊό: “ἅπαντας τούς ὑφ᾿ ὑμᾶς Κληρικούς νά παραμένουν πιστοί εἰς τό καθῆκον αὐτῶν, εὑρισκόμενοι καθημερινῶς εἰς τούς Ἱερούς Ναούς καί τούς λοιπούς χώρους τῆς διακονίας των (πλήν ἐκείνων τῶν Ἱερέων, οἱ ὁποῖοι ἀνήκουν εἰς τάς λεγομένας ὑγειονομικῶς εὐπαθεῖς ὁμάδας) καί νά ἱερουργοῦν, ἔστω πρός καιρόν, «κεκλεισμένων τῶν θυρῶν», ὅσον καί ἄν αὐτό εἶναι δύσκολον καί στενόχωρον δι’ ἅπαντας, ὑπέρ «τῆς τοῦ κόσμου ζωῆς καί σωτηρίας», ὑπέρ τῶν ἐν ἀσθενείαις κατακειμένων, τῶν Ἰατρῶν καί Νοσηλευτῶν καί πάντων τῶν ἐθελοντῶν, οἱ ὁποῖοι μετά πνεύματος αὐτοθυσίας προσφέρουν τόν ἑαυτόν των, διά νά προστατεύσουν τήν ζωήν ὅλων καί τήν δημοσίαν ὑγείαν, καί «ὑπέρ πάντων τῶν δι᾿ εὐλόγους αἰτίας ἀπολειφθέντων».

Και πάλι σε ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ και συνποπτικά: Μέσα στις εκκλησίες μπαίνουν μόνο οι ιερείς(μάλιστα όχι οι ευπαθείς) και όσο κι αν είναι αυτό δύσκολο δεν μπαίνουν οι πιστοί! Τέλος!

Τόσο η Πολιτεία όσο και η Εκκλησία της Ελλάδος δεν επιτρέπουν τους πιστούς μέσα στην Εκκλησία(ούτε και τις συναθροίσεις απέξω, αυτές εμπίπτουν στους γενικούς κανόνες στην εποχή της πανδημίας).

Βρήκαν και στο Αγρίνιο κάποιοι την ευκαιρία να επιτεθούν στα τοπικά ΜΜΕ που κάνουν τη δουλειά τους. Μας γράφουν κάποιοι ότι δεν απαγορεύτηκε η Μετάληψη κι ότι διώκεται ο χριστιανισμός κλπ. Η επίσημη Εκκλησία μπορεί να μην δέχεται ότι ο ιός μεταδίδεται με την Θεία Κοινωνία, είναι δικαίωμά της. Με τρόπο όμως έχει εξηγήσει ότι ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ οι πιστοί δεν θα πηγαίνουν να κοινωνούν.

Τι άλλο θέλουν μερικοί για να καταλάβουν; Φαίνεται ότι κάποιοι θέλουν να κάνουν το δικό τους αντάρτικο στη προσπάθεια που κάνει η ελληνική κοινωνία να μην έχει εκατόμβες νεκρών από τον κορωνοϊό. Κάποιοι τα έχουν παρεξηγήσει τα πράγματα και πάνε στις εκκλησίες για να περάσουν τα μηνύματά τους, καμιά φορά εντελώς αμφιλεγόμενα όπως το “ορθοδοξία ή θάνατος” που είδαμε έξω από μια εκκλησία στην Αττική.

η συντακτική (πόσο ακόμη να σας τα εξηγήσουμε;) μονάδα

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

11 Σχόλια

 1. Καλά… Τόσο ανόητος κόσμος υπάρχει ?? Από τους “αγίους τοπους” γύρισαν και μας έφεραν την πανδημία, και ακόμα πιστεύουν πως υπάρχει θεος?? Ψυχίατροι υπάρχουν πάντως , ας πάνε κάποιοι άρρωστοι στο μυαλό..

 2. Η συντακτική μονάδα μάλλον έχει γεμίσει με κρούσματα κορόιδο- ιού και γράφει ότι να ‘ναι…

 3. Εαν οι χριστιανοι κατα την εμφανιση ποικιλων αιρεσεων,οι οποιες ανα τους αιωνες εχουν αναστατωσει την εκκλησια,υπηκουον στις αποφασεις δικαιοδοτικων εκκλησιαστικων οργανων ,θα ειχαν απωλεσει την ορθη πορεια και την αληθεια!Εσεις συντακτικη ομαδα προσπαθειτε να εξηγησετε δια της λογικης τα ανεξηγητα διοτι σας λειπει η πιστις!Εαν δεν εχεις ακοη,αδυνατεις να αντιληφθεις τους ηχους!Εαν δεν εχεις πιστη αδυνατεις να αντιληφθεις τον Αληθινο Θεο,την αδιαιρετο και ομοουσιον Αγια Τριαδα!Κατα τα αλλα,τις σκοτεινες αυτες ημερες,για τους μη πιστους σκοτεινες,εχετε γινει ολοι θεολογοι και αναλυτες εκκλησιαστικων θεματων!Ανοιξατε εστω καποια στιγμη την Καινη διαθηκη,την Παλαια διαθηκη,εντρυφησατε στους ιερους πατερες της Ορθοδοξου εκκλησιας,μελετησατε τους βιους των αγιων,βιωνετε την Ορθοπραξια;Ελαβατε ανα χειρας ενα πληκτρολογιο και εχετε αποψιν επι παντος επιστητου!

  1. μιλάει ο τοπικός αγιατολάχ, που αναρωτιέται πως εμείς οι άπιστοι έχουμε άποψη για κάτι που δεν ξέρουμε και δεν μπορουμε να κατανοήσουμε ενώ ταυτόχρονα εκφράζει και επιστημονική άποψη προσποιούμενος τον επιδημιολόγο. Είσαι επικίνδυνα ανίδεος.

   1. Διαβασε πρωτα τι γραφει ο ανθρωπος στο κειμενο του,γιατι με τετοια εμπαθεια που εχεις βρισκεσαι τελειως εκτος τοπου και χρονου!

 4. Μπράβο στον αρθρογράφο που με επιχειρήματα απτά, τα οποία είναι οι επίσημες θέσεις της εκκλησίας της Ελλάδος, αναλύει το ζήτημα, καθώς πολλοί κύριοι και κυρίες προσπαθούν να αποφύγουν τις συνέπειες των πράξεών τους θυματοποιώντας
  τους εαυτούς τους και φωνάζοντας για διωγμούς… Μήπως σας διώκει η ίδια η εκκλησία της Ελλάδος και ο μητροπολίτης, ο οποίος έλαβε παρόμοια θέση στο ζήτημα ,κύριοι και κυρίες θρησκόληπτοι; (γιατί θρησκευόμενοι δεν μπορείτε να χαρακτηριστείτε)

 5. Τα παράνομα υπόγεια τεμένη που υπάρχουν στην Αττική δέχονται τους πιστούς τους ανενόχλητα οι οποίοι συγκεντρώνονται ακολουθώντας την τακτική της σειράς ένας- ένας και χωρίς να διενεργούνται έλεγχοι από την αστυνομία. Τί δεν καταλαβαίνεις συνταρακτική ομάδα;

 6. Οι άνθρωποι ήταν έξω δεν ήταν μέσα; Μην κανείς έτσι συντακτική μονάδα; Θα πάθεις τίποτα και δεν θα μπορέσω να έρθω να σε δω στο νοσοκομείο, αφού δεν θα μου επιτρέψουν την είσοδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button