ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Για τα αδέσποτα στον Αχελώο ρωτά ο Κυριάκος Βελόπουλος

Τις διαμαρτυρίες από κατοίκους του Αγρινίου σχετικά τα αδέσποτα στον Αχελώο, μεταφέρει στη βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος, βουλευτής Λάρισας και πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Η ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς, έχει ως εξής:

“Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι στην άνω περιοχή, με δεκάδες συσσωρευμένα αδέσποτα σε συγκεκριμένη περιοχή του Αχελώου, όπου τα εν λόγω έχουν μεταφερθεί και εγκαταλειφθεί. Η κατάσταση σε ένα ύψωμα κυριολεκτικά γεμάτο με σκυλιά, με άγνωστο το πώς και από ποιον μεταφέρθηκαν εκεί, σε κάθε περίπτωση, δεν είναι διαχειρίσιμη και εθελοντές μαζί με τη «Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου» καταβάλλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια για τη φροντίδα τους, με πενιχρή ενίσχυση. Η ανάγκη για διευθέτηση του μεγάλου προβλήματος με τα αδέσποτα, παραμένει επίκαιρη και επιτακτική.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Προτίθεσθε να λάβετε την απαραίτητη μέριμνα και να παρέμβετε αναλόγως, ώστε να δημιουργηθούν στον ως άνω Δήμο Αγρινίου οργανωμένοι χώροι συγκέντρωσης και φροντίδας αδέσποτων ζώων και να προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό, καθώς η τρέχουσα εικόνα εγκατάλειψής τους, μεταφερόμενη προς τα έξω, δεν αρμόζει σε πολιτισμένη χώρα με στοιχειώδη φιλοζωική πολιτική;

2. Με ποιο τρόπο προτίθεσθε να συνδράμετε τον Δήμο Αγρινίου, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί, αφενός, στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες προστασίας των ως άνω παρατημένων αδέσποτων ζώων, και αφετέρου, στην ασφάλεια των πολιτών από τα αδέσποτα ζώα;”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button