Άποψη

Για προκλητική παρουσία «δυνάμεων καταστολής» στο Αγρίνιο, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

syriza«Η τρομοκράτηση των πολιτών αντανακλά το φόβο της κυβέρνησης», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νίας, κάνοντας λόγο για αυταρχισμό, αστυνομική τρομοκράτηση και βία στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι χιλιάδες των πολιτών που διαδήλωσαν στην επέτειο του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και επαρχία, για να τιμήσουν τους νεκρούς και τους αγωνιστές της εξέγερσης και να διατρανώσουν τη θέλησή τους για υλοποίηση των επίκαιρων  και σήμερα  και ανεκπλήρωτων στόχων για «Ψωμί-παιδεία-ελευθερία», φανερώνουν την αγωνιστική ενεργοποίηση λαού και νεολαίας για ανατροπή του σάπιου μνημονιακού πολιτικού κατεστημένου.

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, προσπαθώντας να κρύψει το φόβο  της επερχόμενης  κατάρρευσή της,  καταφεύγει στον ακραίο αυταρχισμό, στην αστυνομική τρομοκράτηση και τη βία. Η προσπάθεια για μεταφορά του φόβου στην πλευρά των πολιτών, που δημοκρατικά, ειρηνικά και απόλυτα θεμιτά διαδήλωσαν τη μνήμη τους  και τη θέλησή τους για ανθρώπινη ζωή, είναι το έσχατο καταφύγιο των κυβερνώντων.

Από την προσπάθεια τρομοκράτησης  των πολιτών δεν εξαιρέθηκε βέβαια ούτε το Αγρίνιο, όπου προκλητικά οι αστυνομικές δυνάμεις καταστολής αναστάτωσαν αναίτια το κέντρο της πόλης,  στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη μνήμη του Πολυτεχνείου,   δείχνοντας  το σύγχρονο πρόσωπο των κυβερνώντων και την αντίληψή τους για τη δημοκρατία.

Όσο παραμένει η κυβέρνηση αυτή, η αστυνομία, αντί να είναι στο πλευρό του πολίτη και της κοινωνίας, προστατεύοντας τα δικαιώματά τους και προσφέροντας ουσιαστική ασφάλεια,  θα χρησιμοποιείται ανεξέλεγκτα, για να καταστέλλει τις κινητοποιήσεις του λαού, που αντιστέκεται σ’ αυτή την άγρια νεοφιλελεύθερη πολιτική και διεκδικεί κοινωνική δικαιοσύνη, ζωή και αξιοπρέπεια.»

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close