Δυτική ΕλλάδαΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Για «νέο status» κάνει λόγο η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών

Μετά την μηδενική εισαγωγή φοιτητών σε Τμήματα του Αγρινίου, Μεσολογγίου, Αμαλιάδας και Πύργου

Με μια λιτή αναφορά, το Γραφείο Τύπου του Πανεπιστημίου Πατρών, ενημερώνει για την μείωση του αριθμού των εισακτέων φοιτητών του, στη νέα χρονιά. Μια μείωση που προέρχεται αποκλειστικά από Τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας κα της Ηλείας.

Όπως είναι γνωστό, δυο Τμήματα στην Αιτωλοακαρνανία και δυο στην Ηλεία θα έχουν μηδενικό αριθμό εισακτέων, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη, το υπουργείο Παιδείας. Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει ικανοποίηση στη διοίκηση του Πανεπιστημίου, αφού αυτή είναι και η πρόταση της, ενώ σφοδρή είναι η αντίδραση στις δυο Περιφερειακές Ενότητες της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου:

“Νέο status διαμορφώνεται για τα ΑΕΙ σύμφωνα με την απόφαση του Υπ. Παιδείας σε σχέση με την μείωση των εισακτέων, αφού μειώνονται κατά 555 οι θέσεις σε σύγκριση με τον περσινό χρόνο, μεταφέρονται 1.040 θέσεις από τα κεντρικά ΑΕΙ σε τρία ακριτικά Πανεπιστήμια, ενώ το Πανεπιστήμιο Πατρών κατέχει την πρωτιά στη μείωση του αριθμού εισακτέων με -7,37% (από 7.020 πέρσι, φέτος οι θέσεις μειώνονται στις 6.283), λόγω της μηδενικής εισαγωγής στα τέσσερα προαναφερθέντα Τμήματα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button