ΠαραπολιτικάΡοή Ειδήσεων

Για έναν μικρό δρόμο απαντά ο δήμαρχος και για ένα σχολείο που «τρέχει» στα δικαστήρια ο αντιδήμαρχος;

Στο χθεσινό διαδικτυακό δημοτικό συμβούλιο του Αγρινίου ήρθε ένα σημαντικό θέμα ως ερώτηση ενός δημοτικού συμβούλου που τυγχάνει κι επικεφαλής παράταξης, του Στέλιου Μερμίγκη.

Αφορούσε τα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στο 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου από την στιγμή που εξακολούθησε ανακριτική διαδικασία για το αδίκημα της παραμέλησης των παιδιών τους για γονείς που τον περασμένο Οκτώβριο εκείνα (υποτίθεται πως) έκαναν κατάληψη στο σχολείο με αίτημα την φύλαξη, την ασφάλεια και διάφορα άλλα αιτήματα.

Με λίγα λόγια η διευθύντρια του Γυμνασίου έχει επιμείνει στην περίπτωση μιας ομάδας μαθητών ότι έκανε κατάληψη, η διαδικασία συνεχίστηκε και ακόμα μένει να δούμε αν θα γίνει δίκη. Η τελευταία ενημέρωση από τους γονείς είναι από τον σύλλογο του σχολείου που κάνει λόγο για εξωσχολικούς που ίσως παρέσυραν κάποια παιδιά, για ήσσονος σημασίας γεγονότα που δεν έπρεπε να αντιμετωπιστούν με το σχολείο ως παιδονόμο, κλπ. Βάζοντας, πάντως, και την παράμετρο των αγώνων που δεν πρέπει να ποινικοποιούνται, παρότι εν προκειμένω υπάρχει ένα ζήτημα, αν μιλάμε για εξωσχολικούς…

Τέλος πάντων, το θέμα ήρθε χθες όπως αναφέρθηκε ότι ήρθε, όμως ο δήμαρχος Αγρινίου προτίμησε να μην πάρει θέση και να απαντήσει προσωπικά. Όπως είπε ο ίδιος θα απαντούσε σε μια ερώτηση για έναν δρόμο που οδηγεί σε ένα εκκλησάκι και θα άφηνε αυτό το θέμα για τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Ζαρκαβέλη.

Κι εδώ τίθεται ένα ερώτημα: είναι πιο σημαντικό κοινωνικά ένα ζήτημα για ένα δρομάκι σε ένα εκκλησάκι από το τι συμβαίνει σε ένα σχολείο, στην μαθητική κοινότητα;

Με δικαστικά εμπλεκόμενους γονείς και -εμμέσως- παιδιά; Ποιο θέμα έκαιγε πιο πολύ κι έπρεπε να αξιολογηθεί ως μείζον;

η συντακτική άμαθη μονάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση
Back to top button