Αυτοδιοίκηση

Για αυθαιρεσίες καταγγέλλει τον Σπ. Κωνσταντάρα η μ. αντιπολίτευση

po-konstantarasΓια αυθαίρετες συμπεριφορές καταγγέλλει  τον Δήμαρχο Θέρμου Σπύρο Κωνσταντάρα η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης “Αξιοπιστία και Προοπτική για τον Δήμο Θέρμου” , παραθέτοντας μια σειρά από περιστατικά, όπου ο Δήμαρχος φέρεται να απαντά επιλεκτικά σε ερωτήσεις και παράλληλα να μην παραθέτει στοιχεία, όταν αυτά ζητούνται θεσμικά, μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης του Θ. Κασόλα:

Θα θέλαμε ως παράταξη να καταγγείλουμε στους πολίτες τον καισαρισμό και την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Δημάρχου Θέρμου, Σπυρίδωνα Κωνσταντάρα,  για τους παρακάτω λόγους:

  1. Στα ερωτήματα που απευθύνονται είτε στον προϊστάμενο είτε στους άλλους αιρετούς του Δήμου απαντά ο Δήμαρχος, υποκαθιστώντας και καπελώνοντας τους υπαλλήλους της διοίκησης του Δήμου. Γιατί άραγε; Υπάρχει δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας; Είναι η διοίκηση διαχωρισμένη σε δημοσίους υπαλλήλους και αιρετούς; Γιατί αυτή η ανασφάλεια του κ. Δημάρχου;
  2. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο εγκαινίασε και μια άλλη πρακτική. Δεν απαντά σε όλα τα ερωτήματα της αντιπολίτευσης καθώς και άλλων συμβούλων, αλλά επιλεκτικά σε κάποια από αυτά. H δημοκρατικότητα του καθενός αποδεικνύεται στην πράξη.
  3. Στο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μας δοθεί η λίστα με τους συμμετέχοντες στο γεύμα της εκδήλωσης για τους πεσόντες αεροπόρους, δε μας δόθηκε σε φωτοτυπία, λες και η λίστα ήταν απόρρητη, ενώ είναι σε γνώση των εργαζομένων του κέντρου εστίασης και άλλων. Ο ένας εκ των αντιδημάρχων μας διάβασε φοβικά κάτι από κάποιες σελίδες, οι οποίες επίσης δε μας επιδόθηκαν ούτε για ανάγνωση,  λέγοντας πως αυτό είναι εντολή του Δημάρχου. Στις σελίδες που μας διάβασε, εκτός από τα ονόματα των επισήμων και τα μέλη των οικογενειών των τιμωμένων, όλα τα άλλα ήταν ασαφή και αόριστα. Έτσι ενώ δεν προσκλήθηκαν τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου οι οποίοι αποφάσισαν για το γεύμα και για τα χρήματα (πλην του προέδρου του Δ.Σ. και των αντιδημάρχων) ούτε οι αρχηγοί της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ούτε οι Διευθυντές σχολείων και Υπηρεσιών του Δήμου, κλήθηκαν άνθρωποι χωρίς θεσμικό ρόλο όπως κάποιος συνδικαλιστής του ΟΑΕΔ, κάποιος  πρώην υπεύθυνος της ΕΑΣ Αγρινίου και άλλοι οι οποίοι τυχαίνει να είναι απλά υμνωδοί του κ. Δημάρχου μέσω του facebook.

Και πάλι ο κ. Δήμαρχος λειτούργησε αυθαίρετα αγνοώντας όχι μόνο το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και σχετικές παρατηρήσεις πρωτοκλασάτων στελεχών του που μιλάνε για «καλύτερη προετοιμασία τέτοιων εκδηλώσεων».

Ποιους θέλει να ευχαριστήσει και τι επιδιώκει ο κ. Δήμαρχος ;

Προφανώς έχει στόχο τις επόμενες Δημοτικές Εκλογές καθότι η πολυδιάσπαση στο ψηφοδέλτιό του είναι εμφανής και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των συμβούλων του συνεχείς και έντονες.

Κάποτε πρέπει να γίνει αντιληπτό τι σημαίνει διοίκηση.

Η διοίκηση οφείλει να ανταποκρίνεται στα αιτήματα των πολιτών και φυσικά στα αιτήματα των εκπροσώπων αυτών δηλ. των αιρετών,  να ενεργεί με ταχύτητα και να προωθεί την έγκαιρη διεκπεραίωση των υποθέσεων, απλουστεύοντας και εκλογικεύοντας τις εσωτερικές διαδικασίες, αποφεύγοντας τις διατυπώσεις, που διογκώνουν τη γραφειοκρατία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button