ΠροτεινόμεναΡοή Ειδήσεων

Για ακόμη ένα καλοκαίρι, περιπετειώδης η πρόσβαση στο Βαθυαβάλι (φωτο)

Κακοτράχαλος και επικίνδυνος ο δρόμος-στον «αέρα» το έργο αποκατάστασης που ανακοίνωσε ο δήμαρχος Ακτίου - Βόνιτσας

Προβλήματα στην ομαλή πρόσβαση σε μια απο τις δημοφιλέστερες και ομορφότερες παραλίες της Αιτωλοακαρνανίας, καταγράφονται και το φετινό καλοκαίρι.

Αν και θα περίμενε κανείς πως μετά τα δυο χρόνια περιορισμών, όλα θα ήταν έτοιμα, ώστε το Βαθυαβάλι να υποδεχτεί τους χιλιάδες επισκέπτες που το προτιμούν, η κατάσταση εξακολουθεί να είναι τριτοκοσμική και σίγουρα πολύ χειρότερη απο αυτήν που υπήρχε λίγα χρόνια πριν.


Λακκούβες, «φαγωμένη» άσφαλτος, χώματα και χαλίκια, δημιουργούν ένα επικίνδυνο σκηνικό για τα αυτοκίνητα που κατευθύνονται προς το Βαθυαβάλι, το γειτονικό Βαρκό κ.α. Όπως είναι φυσιολογικό οι διαμαρτυρίες είναι έντονες, μιας και η συγκεκριμένη παραλία και όχι άδικα, κάθε χρόνο αξιολογείται ως η ομορφότερη στην Αιτωλοακαρνανία και απο τις ομορφότερες στη Δυτική Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 16 Ιουνίου, από το προφίλ του δημάρχου κ. Αποστολάκη, είχε ανακοινωθεί η έγκριση από την οικονομική επιτροπή του Δήμου η μελέτη που αφορούσε την αποκατάσταση ζημιών, στην οδοποιία της Δ.Ε. Παλαίρου του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, που προκλήθηκαν κατά την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, συνολικού προϋπολογισμού 745.000,00 ευρώ.

Στην ανακοίνωση γίνονταν ιδιαίτερη επισήμανση στο τμήμα Πογωνιά – Βαθυαβάλι.

Μεταξύ άλλων, αναφέρονταν πως «Οι εργασίες αποκατάστασης των δρόμων είναι άκρως αναγκαίες, πρέπει να γίνουν άμεσα διότι με την παρούσα κατάσταση εγκυμονεί ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος των διερχομένων λόγω της πολύ κακής κατάστασης του οδοστρώματος, επιπλέον στην εν λόγω περιοχή δραστηριοποιούνται πολλές τουριστικές επιχειρήσεις οι οποίες την συγκεκριμένη περίοδο τίθενται σε λειτουργία και με την υπάρχουσα κατάσταση τίθεται θέμα λειτουργίας και βιωσιμότητας τους.
Επίσης με δεδομένο ότι οι εργασίες αποκατάστασης θα πρέπει να εκτελεστούν σύμφωνα με την μελέτη σε 6 μήνες , οι εργασίες θα πρέπει να επισπευστούν ώστε η αποκατάσταση των ζημιών να γίνει άμεσα, χωρίς να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα, με κίνδυνο την επιδείνωση των συνεπειών».

Η διαδικασία ανάθεσης που επέλεξε η δημοτική αρχή Ακτίου – Βόνιτσας, προσέκρουσε σε ζητήματα νομιμότητας, μετά απο προσφυγή της μείζονος αντιπολίτευσης. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με το μεγάλο έργο στα Οχθια της Παλαίρου. Η δημοτική αρχή δεν επέλεξε τη διαδικασία του διαγωνισμού, αλλά της απευθείας ανάθεσης με πολύ μικρές εκπτώσεις, γεγονός που στηλίτευσε η αντιπολίτευση που προσέφυγε στην Επιτροπή του αρ. 152 του Ν. 3463/2006 που με τη σειρά της, ακύρωσε τις αναθέσεις.

Τώρα, απαιτούνται άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε τα έργα να απεμπλακούν, άγνωστο πότε. Σε αυτό καλείται να απαντήσει ο δήμαρχος κ. Αποστολάκης

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button