Δυτική Ελλάδα

Για 2 Νοεμβρίου λένε τώρα τα επιδόματα

epi-oga2Νέα υπομονή, αρκετές μάλιστα ημέρες, πιθανότατα ως τις 2 Νοεμβρίου, θα χρειασθεί ως φαίνεται να κάνουν ακόμα οι δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων, μέχρι να πιστωθούν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα που δικαιούνται.

Οι τελευταίες πληροφορίες, που μετέδωσε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου το MEGA, επικαλούμενο έγκυρες πηγές από το υπουργείο Εργασίας, αναφέρουν ότι τα οικογενειακά επιδόματα, και συγκεκριμένα το επίδομα τέκνων και το ειδικό πολυτεκνικό επίδομα του ΟΓΑ, θα καταβληθούν τελικά τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.

Σημειωτέον ότι δεν υπάρχει κάποια σαφής απάντηση από την κυβέρνηση.  Να υπενθυμίσουμε ότι η τρίτη δόση έπρεπε να έχει καταβληθεί ήδη από τις 20 Οκτωβρίου, αλλά ακόμα αυτό δεν έχει συμβεί καθώς τα ταμεία φαίνεται πως έχουν «στεγνώσει». Να σημειωθεί ότι το κονδύλι φτάνει τα 225 εκατ. ευρώ και χορηγείται σε 640.000 δικαιούχους.

Το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται πως έχει αποφασίσει να κάνει διαχείριση αναγκών, με το βλέμμα στραμμένο στην ημερομηνία εκταμίευσης της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα να μένουν πίσω όλες οι προγραμματισμένες για το κρίσιμο 10ήμερο που διανύουμε πληρωμές.

Αναλυτικά, έως το τέλος της εβδομάδας μεταφέρεται η καταβολή της γ’ δόσης των οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΓΑ. Η πίστωση των περίπου 225 εκατ. ευρώ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στους 640.000 δικαιούχους δεν πραγματοποιήθηκε ούτε σήμερα. Πρόκειται για την εκταμίευση της τρίτης δόσης του οικογενειακού επιδόματος σε 235.463 δικαιούχους, που αρχικά είχε οριστεί για τις 20 Οκτωβρίου, καθώς και για την καταβολή της πρώτης δόσης στους υπόλοιπους περίπου 400.000.

Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις ισόποσες δόσεις. Τα επιδόματα χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών, εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.

agronews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button