ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Σεισμός 4,7 R στην Κεχρινιά: Λίγοι οι μετασεισμοί, πως εξηγείται το φαινόμενο

Περιορισμένη είναι η μετασεισμική ακολουθία, μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, μεταξύ Βαρετάδας και Κεχρινιάς Βάλτου.

Το agriniopress.gr επικοινώνησε με τον Γεωλόγο-Ερευνητή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου ΑΘηνών, Αθανάσιο Γκανά και όπως εξήγησε, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας σχετικά με την μετασεισμική δραστηριότητα, παρ’όλο που ο αριθμός των μετασεισμών είναι σχετικά μικρός.


Σύμφωνα με τις μετρήσεις στην περιοχή, κοντά στο ρήγμα του Οζερού, έχουν μετρηθεί 11 μετασεισμοί μικρού μεγέθους. Οι περισσότεροι δεν ξεπερνούν σε μέγεθος το 1,5 R γι’αυτό και δεν γίνονται αισθητοί στην περιοχή.

Ο κ. Γκανάς ανέφερε πως ο αριθμός αυτός είναι μικρός αλλά αυτό οφείλεται στο μεγάλο εστιακό βάθος του κύριου- κατά πάσα πιθανότατα- σεισμού. Το εστιακό βάθος του σεισμού του Σαββάτου των 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ήταν κοντά στα 14 χλμ (13,9 χλμ).

Στην συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν ρήγματα, με κυριότερο το ρήγμα του Οζερού, τα οποία έχουν κατεύθυνση βορρά – νότου, και τονίζεται πως ο σεισμός ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα για την δυναμικότητα τους.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως στην Αιτωλοακαρνανία, υπάρχει χαρτογράφηση των ρηγμάτων, μετά από σχετική μελέτη που έγινε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, πριν χρόνια, με επικεφαλής τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα, σε συνεργασία με το ΤΕΕ, επί προεδρίας Παύλου Μοσχολιού.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button