ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Γενικόλογη η απάντηση του ΥΠΕΣ για τις καπναποθήκες Παπαστράτου

Σε απάντηση της ερώτησης της Ελληνικής Λύσης για τις καπναποθήκες Παπαστράτου, η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΣ ενημερώνει ότι έχουν ζητηθεί στοιχεία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με έγγραφα και από το Δήμο Αγρινίου και όταν περιέλθουν οι σχετικές απαντήσεις, θα ενημερωθεί η Βουλή των Ελλήνων με νεότερο έγγραφό.

Περαιτέρω, γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:


“Οι πρωτοβάθμιοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.), για την εκπλήρωση της αποστολής τους και την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, χρηματοδοτούνται ετησίως από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.), οι οποίοι εγγράφονται κάθε έτος στον Κρατικό Προϋπολογισμό που ψηφίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων. Εν συνεχεία, με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών (Κ.Υ.Α), η οποία εκδίδεται ύστερα από πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), καθορίζεται το ύψος των πιστώσεων που προορίζονται για την κάλυψη επενδυτικών καθώς και λειτουργικών δαπανών τους.

Ειδικότερα, από τους Κ.Α.Π. έτους 2021 έχει προγραμματιστεί να κατανεμηθεί στο Δήμο Αγρινίου για κάλυψη δαπανών εκτέλεσης έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων ποσό, ύψους 1.330.590,00€. Επισημαίνεται ότι, ο Δήμος είχε χρηματοδοτηθεί με ίσο ποσό και κατά το προηγούμενο έτος.

Η περαιτέρω διαχείριση των πιστώσεων αυτών γίνεται κατόπιν σχετικών αποφάσεων των οικείων δημοτικών συμβουλίων υπό την εποπτεία του Κράτους, η οποία συνίσταται αποκλειστικά σε έλεγχο νομιμότητας των πράξεών τους και στον πειθαρχικό έλεγχο των αιρετών.

Επίσης, στη βάση του Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης Δήμων με την ονομασία «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», ο Δήμος Αγρινίου χρηματοδοτήθηκε με ποσό ύψους 1.438.600,00€, για την υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων.

Επιπροσθέτως, σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής (ΕΥΔΕ ΥΠΕΣ), στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», έχει εκδώσει την υπ’ αριθμ. πρωτ. 16401/28-08-2020 Πρόσκληση ΑΤ07 «Αξιοποίηση κτιριακού αποθέματος των Δήμων» (Α.Δ.Α.: 65ΕΔ46ΜΤΛ6-8ΟΗ)”.

Η ερώτηση της Ελληνικής Λύσης, ΕΔΩ

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button