Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Καταγγελίες ότι γελάδια βόσκουν στο νεκροταφείο του Μύτικα

Απαράδεκτη η κατάσταση που επικρατεί εδώ και ημέρες στο νεκροταφείο του Μύτικα, με κοπάδια γελάδια να μπαίνουν στον χώρο και να έχουν προκαλέσει πολλές καταστροφές.

Δεκάδες οι διαμαρτυρίες από αγανακτισμένους κατοίκους. Είναι θέμα σεβασμού, ανθρωπιάς και προπάντων πολιτισμού.

Το πρόβλημα προκαλείται από δύο αιτίες: Από ιδιοκτήτες των κοπαδιών που δεν επιτηρούν ως πρέπει τα κοπάδια τους και από την έλλειψη επαρκούς περίφραξης στο νεκροταφείο του Μύτικα.

Όπως αναφέρει το τοπικό blog mytikaspress:
Η ευθύνη των νεκροταφείων ανήκει αποκλειστικά στο Δήμο, που εισπράττει και το ανάλογο ανταποδοτικό τέλος από τους δημότες, το οποίο είναι περίπου 24.000 € το χρόνο για όλα τα Νεκροταφεία και αυτό κάθε χρόνο ο Δήμος το διαθέτει όλο για καθαρισμούς χόρτων, με απ’ ευθείας αναθέσεις σε εργολάβους και το τι γίνεται με αυτούς τους καθαρισμούς τα γνωρίζετε όλοι. Προσφεύγουν στο διαδίκτυο οι κάτοικοι για να καθαριστούν τα Νεκροταφεία, όταν η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο.
Γνώμη μας είναι ότι ο καθορισμός των Νεκροταφείων πρέπει να γίνεται κατόπιν μειοδοτικού διαγωνισμού που να τα περιλαμβάνει όλα ή ακόμη καλύτερα να εφαρμόσουμε και εμείς τη λύση που κατά κόρον εφαρμόζουν άλλοι Δήμοι, με το δικαίωμα που έχουμε από την νομοθεσία να προσλαμβάνουμε άτομα για 5 μεροκάματα το μήνα, σύμφωνα με την παράγραφο 2, του άρθρου 5, του Ν. 2527/1997, ώστε έτσι να δώσουμε και δουλειά σε ανθρώπους ντόπιους.

Εμείς τι κάνουμε; Τα δίνουμε απ’ ευθείας ανάθεση και τα νεκροταφεία τα καθαρίζουν ποιοι; -Ρωτήστε τους Προέδρους να σας τα πουν ποιοι τα καθαρίζουν, μην τα πούμε εμείς και μας κατηγορήσουν κάποιοι ότι παραπληροφορούμε.
Τι μας εμποδίζει να το κάνουμε με διαγωνισμό ή με τα μεροκάματα, για μία ανάγκη όχι έκτακτη και κατεπείγουσα, αλλά γνωστή και προγραμματισμένη για κάθε χρόνο;

Μέχρι τώρα για καθαρισμό χόρτων στα Νεκροταφεία έχουν δοθεί 101.039,03 €, με απ’ ευθείας αναθέσεις σε εργολάβους.

101.039,03 € για καθαρισμό Νεκροταφείων Δήμου Ξηρομέρου.

Με αυτό τον τρόπο θα περισσέψουν σίγουρα κάποια χρήματα από τα 24.000 €, ώστε να μπορούμε να κάνουμε και κάποιες άλλες εργασίες που απαιτούνται στα Νεκροταφεία, όπως καλή η ώρα στο Νεκροταφείο του Μύτικα, που απαιτείται να μπει μία διπλή σωλήνα λίγων μέτρων στην υπάρχουσα μάντρα που είναι προς τον δρόμο, ώστε να ψηλώσει και να μην μπορούν να μπαίνουν τα ζώα μέσα.

mytikaspress.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button