Όλα τα ΣπορΡοή Ειδήσεων

ΓΕΑ: Θετική και ελπιδοφόρα η αποτίμηση της ομάδας στίβου

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών και Γυναικών, που έγινε στην Πάτρα στις 8 και 9 Αυγούστου, σηματοδότησε το τέλος της επίσημης αγωνιστικής περιόδου για το 2020.

Η εμφάνιση και οι επιπτώσεις του COVID-19 στην ελληνική πραγματικότητα επηρέασαν δραματικά όλες τις πτυχές του κοινωνικού μας ιστού και αναπόφευκτα και τον αθλητισμό. Η καραντίνα της Άνοιξης αλλά και η αβεβαιότητα της πραγματοποίησης των αγώνων είχε μια αρνητική επίδραση σε όλους τους εμπλεκόμενους με το αθλητικό γίγνεσθαι κυρίως στον ψυχολογικό τομέα.

Παρά τις δυσκολίες οι αθλητές και οι αθλήτριες της ΓΕΑ κατάφεραν να διακριθούν στα Πανελλήνια και Διασυλλογικά Πρωταθλήματα, να κερδίσουν μετάλλια, να πετύχουν ατομικά ρεκόρ και να χαρίσουν αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον.

Κορυφαίος αθλητής αναμφισβήτητα είναι ο Νίκος Σταμούλης, ο οποίος σε μια πολύ δύσκολη χρονιά (μαθητής της Γ΄ Λυκείου) κατάφερε να κατακτήσει πέντε μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και να βελτιώσει τους χρόνους του (1ος στα 5000μ των Εφήβων, 2ος στα 3000μ των Εφήβων, 2ος στα 6000μ. στον Ανώμαλο Δρόμο, 2ος στα 5000μ. των Νέων Ανδρών και 3ος στα 1500μ. των Νέων Ανδρών).


Ο Κώστας Σταμούλης είχε και αυτός μια πετυχημένη χρονιά αν και οι συνθήκες προπόνησης ήταν αρκετά δύσκολες, κατάφερε όμως να έρθει 2ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10000μ. και τέταρτος στα 5000μ. κάνοντας ατομικό ρεκόρ.

Ο Κώστας Καπούλας μαθητής και αυτός της Γ΄ Λυκείου επέτυχε μέσα από πολλές δυσκολίες να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 400μ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Εφήβων.

Εντυπωσιακές ήταν οι αγωνιστικές παρουσίες των μικρότερων αθλητών και αθλητριών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 όπου εκτός των επιδόσεων που επέτυχαν έβαλαν σοβαρή παρακαταθήκη για τα επόμενα χρόνια. Η Χριστίνα Σκεπετάρη 1η στα 1200μ., η Χαριτίνη Καραχρήστου 1η στα 3000μ., ο Αδαμάντιος Δρόσος 1ος στα 3000μ., η Βασιλική Καντερέ 3η στα 80μ., η ομάδα 3Χ1200 κοριτσιών και η ομάδα 3Χ1200 αγοριών κατέκτησαν την 1η και 3η θέση αντίστοιχα μαζί με αρκετά άλλα παιδιά που τερμάτισαν στην πρώτη εξάδα και όλοι μαζί αποτελούν την ελπίδα στον χώρο στου στίβου για την Γυμναστική Εταιρεία Αγρίνιου και την πόλη μας γενικότερα.

Η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου συγχαίρει τους αθλητές της για την προσπάθεια και τις επιτυχίες τους, και βέβαια τους προπονητές του συλλόγου, Ποσονίδη Χαράλαμπο και Παλιογιώργο Γεράσιμο, χάρη στους οποίους έχουμε αυτές τις διακρίσεις.

«Τέλος ευχόμαστε να ακολουθήσουν και άλλα παιδιά τον δρόμο του αθλητισμού έχοντας τις κατάλληλες συνθήκες στους αθλητικούς χώρους, που θα τους επιτρέπει τη μέγιστη δυνατή προετοιμασία τους», καταλήγει το σχετικό δελτίο τύπου της ΓΕΑ.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button