ΕξελίξειςΠολιτική

Γαβρόγλου: «συγκεκριμένα σχέδια για τα τμήματα στο Αγρίνιο»-τι είπε για τη μετονομασία του ΔΠΦΠ

Ανήγγειλε την πρόθεση του Υπουργείου για κατάργηση των  Συμβουλίων Ιδρυμάτων   και αντικατάστασή τους με  Περιφερειακά Συμβούλια Ανωτάτης Εκπαίδευσης.

epi-panepistimio

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιώργου Βαρεμένου για την μετονομασία του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων με έδρα το Αγρίνιο, με αντίστοιχη κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας  Γαβρόγλου ανέφερε ότι είναι διατεθειμένος να αναλάβει πρωτοβουλία διαλόγου με την Πολυτεχνική Σχολή, την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρώνκαθώς και τους συναδέλφους καθηγητές στο Τμήμα «ώστε να γίνει μια προσπάθεια να υπάρξει μια μίνιμουμ συναίνεση, διότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καμία συναίνεση», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σχετική ανακοίνωση του γραφείου του Γ. Βαρεμένου, η οποία συνεχίζει ως εξής:

«Ο Υπουργός συμπλήρωσε ότι η Πολιτεία πρέπει να έχει λόγο σε τέτοια θέματα έτσι ώστε στο μέλλον να αποφευχθεί η απύθμενη προχειρότητα του Σχεδίου Αθηνά που ακριβώς προέκυψε επειδή δεν υπήρξε καμία απολύτως συνεννόηση.
Δείτε το video με τη συζήτηση της ερώτησης:

Απαντώντας στην επισήμανση του κ. Βαρεμένου ότι ανεξαρτήτως των όσων τραγελαφικών έγιναν στο παρελθόν και οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση υπονόμευσης της ίδιας της λειτουργίας των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου το Υπουργείο δεν μπορεί να μην κάνει γνωστή τη θέση  του για το ρόλο που καλούνται να παίξουν τα Τμήματα  στην περιφερειακή ανάπτυξη, ο κ. Γαβρόγλου ανήγγειλε την πρόθεση του Υπουργείου να καταργηθούν τα Συμβούλια Ιδρυμάτων σε κάθε Πανεπιστήμιο και στη θέση τους να ιδρυθούν Περιφερειακά ΣυμβούλιαΑνωτάτης Εκπαίδευσης. Αυτά θα έχουν εκπροσώπους των Πανεπιστημίων, εκπροσώπους των ΤΕΙ της περιοχής και  αν υπάρχουν και Ερευνητικά Κέντρα εκπροσώπους και των Ερευνητικών Κέντρων. Αυτά τα Συμβούλια θα έχουν ως αποκλειστική τους ενασχόληση την τοπικότητα, με αιχμή την ανάπτυξή της, με βάση το γεγονός ότι έχουμε τα συγκεκριμένα Ιδρύματα εντός αυτής  της Περιφέρειας και με αυτό τον τρόπο  να δοθεί ένα περιεχόμενο αναπτυξιακό σε όλα αυτά τα Ιδρύματα. Ο Υπουργός συμπλήρωσε ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για το Αγρίνιο. Περίπου σε ένα μήνα  θα υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο ως προς τις δυνατότητες και άλλων δραστηριοτήτων στο Αγρίνιο, ώστε να πάμε σε μια κανονικοποίηση με τα Τμήματα του Αγρινίου και το Πανεπιστήμιο Πατρών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close