ΓΑΣ Αγρινίου: Συμμετείχε σε επιστημονικό πρόγραμμα ολόπλευρης αξιολόγησης

Επιστημονικό πρόγραμμα ολόπλευρης αξιολόγησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Αγρίνιο από την ακαδημία του ΓΑΣ Αγρινίου.

Έτσι, δόθηκε η ευκαιρία επιστημονικής αξιολόγησης, μετρήσεων και καθοδήγησης στους αθλητές του Συλλόγου, από κορυφαίους στο τομέα των αναπτυξιακών ηλικιών, εξειδικευμένους καθηγητές πανεπιστημίου.


Η ανακοίνωση του ΓΑΣ Αγρινίου:

«Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το επιστημονικό πρόγραμμα αξιολόγησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το Σαββατοκύριακο στην πόλη μας.

Σε μια προσπάθεια να δοθεί η ευκαιρία επιστημονικής αξιολόγησης, μετρήσεων και καθοδήγησης στους αθλητές μας, από κορυφαίους στο τομέα των αναπτυξιακών ηλικιών, εξειδικευμένους καθηγητές πανεπιστημίου,υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στο νομό μας και συγκεκριμένα στην ακαδημίας μας, ένα καινοτόμο επιστημονικό πρόγραμμα που είχε ως σκοπό :

Τον έλεγχο της ανάπτυξης των παιδιών, μετρώντας διάφορους δείκτες ανάλογα την ηλικία.
Την εκτίμηση των επιπέδων υγείας των αθλητών.
Την μέτρηση ανθρωπομετρικών χαρακτηριστικών.
Τον ορθοσωμικό έλεγχο, μέτρηση ύψους, βάρους και λιπομέτρηση με δερματοπτυχόμετρο για τον υπολογισμό του βασικού μεταβολικού ρυθμού και τη σύσταση σώματος .
Την διατροφική αξιολόγηση συνηθειών για να δοθούν γενικές και εξατομικευμένες συμβουλές.

Πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις και αξιολόγηση των δεικτών φυσικής κατάστασης :

Κινητικότητα , οσφυϊκής μοίρας και οπίσθιων μηριαίων. Κινητικότητα ώμων και κορμού.
Ευκινησία ,δοκιμασία δρομικής ευκινησίας.
Ταχύτητα, ταχύτητα αντίδρασης με οπτικό ερέθισμα και με ακουστικό. Αντοχή στην ταχύτητα.
Ταχυδύναμη κάτω και άνω άκρων.
Δύναμη κάτω και άνω άκρων και πλάτης.
Αερόβια ικανότητα.

Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά και τους γονείς που συμμετείχαν , ευχαριστούμε τους επιστημονικούς υπεύθυνους του προγράμματος Δρ. Γεροδήμο Βασίλειο και Δρ Καρατράντου Κωνσταντίνα, όπως και όλη την επιστημονική ομάδα του Εργαστηρίου Προπονητικής του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι οποίοι μεταφέροντας εξειδικευμένο εργαστηριακό εξοπλισμό υλοποίησαν σε μια επαρχιακή πόλη ένα σημαντικά χρήσιμο και ωφέλιμο για τα παιδιά πρόγραμμα αξιολόγησης και μετρήσεων».

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: ΓΑΣ Αγρινίου επιστημονικό πρόγραμμα