ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Γ. Βαρεμένος: «Καμία δέσμευση της κυβέρνησης για ενίσχυση των μελισσοκόμων λόγω πανδημίας»

Με γενικόλογες αοριστίες απάντησε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κ. Σκρέκας στην Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Βαρεμένου σχετικά με το αν η κυβέρνηση προτίθεται να στηρίξει το εισόδημα των μελισσοκόμων, που έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα λόγω της κατάρρευσης του τουρισμού και του λοκντάουν στην εστίαση.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός μετέθεσε για το αόριστο μέλλον την εξέταση της ζημιάς που έχει υποστεί η μελισσοκομία, αρκούμενος να επαναλάβει ότι και οι μελισσοκόμοι έχουν ενταχθεί στην επιστρεπτέα ενίσχυση των 1.000 ευρώ. Ο κ. Βαρεμένος επέμεινε στο αίτημα για άμεση καταβολή μη-επιστρεπτέας επιχορήγησης που να αναπληρώνει τις οικονομικές απώλειες του κλάδου λόγω πανδημίας.

Στο ερώτημα για την ανάγκη ενίσχυσης των ελέγχων για την καταπολέμηση των ανεξέλεγκτων ελληνοποιήσεων ξένου μελιού αμφιβόλου ποιότητας, ο υφυπουργός παρέπεμψε και πάλι στο μέλλον για την κατοχύρωση του σήματος ελληνικού μελιού.

Ωστόσο, οι Έλληνες μελισσοκόμοι έχουν ανάγκη άμεσης στήριξης, οικονομικής και θεσμικής, για να μην οδηγηθούν στην εγκατάλειψη των μελισσιών λόγω κατάρρευσης της τιμής και της ποιότητας του προϊόντος που διακινείται στην αγορά από μεγαλεμπόρους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button