ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Γ . Βαρεμένος για μείωση εισακτέων: «Προδιαγεγραμμένη πορεία θανάτου για τα ΑΕΙ Αιτωλοακαρνανίας»

«Ένας ολόκληρος νομός με τέσσερα Πανεπιστημιακά Τμήματα ωθείται έξω από τον ακαδημαϊκό χάρτη», αναφέρει σε δήλωση του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Βαρεμένος έπειτα από την ανακοίνωση των εισακτέων στα πανεπιστήμια της χώρας.

Η δήλωσή του αυτούσια:


«Τίποτε πιο προβλέψιμο από αυτό που συνέβη με τη δραματική μείωση των εισακτέων στα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Αιτωλ/νίας τα οποία βρίσκονται ήδη σε ένα καθοδικό σπιράλ που οδηγεί στο θάνατό τους.

Κανείς δεν ξέρει πόσοι από τους μόλις 84 εισακτέους στο Αγρίνιο και τους 37 στο Μεσολόγγι θα εγγραφούν και τελικά θα φοιτήσουν.

Ένας ολόκληρος νομός με τέσσερα Πανεπιστημιακά Τμήματα ωθείται έξω από τον ακαδημαϊκό χάρτη διότι όπως φαίνεται η παρούσα κυβέρνηση θεωρεί την περιοχή ανάξια ή ακατάλληλη για την ανώτατη εκπαίδευση.

Όλα αυτά μετά από μια υγειονομική και ενεργειακή κρίση που επιδεινώνουν την κατάσταση και απειλούν με κοινωνική ερημοποίηση μια περιοχή με τόσες παραγωγικές δυνατότητες. Ύστερα ψάχνουμε τις αιτίες για την δημογραφική καθίζηση στις περιοχές της Αιτωλ/νίας.

Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει…»

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button