Γ. Σελιμάς: «Τα πυροτεχνήματα για παιδιατρικό νοσοκομείο στερούνται σοβαρότητας»

Σχολιάζει ο Γιάννης Σελιμάς, μετά την ανάρτηση του αντιδημάρχου Αγρίνιο Β. Φωτάκη, ως προς την προοπτική δημιουργίας παιδιατρικού νοσοκομείου, στο παλιό νοσοκομείου Αγρινίου

Η άποψη του κ. Σελιμά*:


«Με έκπληξή μου πληροφορήθηκα την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής για δημιουργία Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο παλαιό νοσοκομείο Αγρινίου.

Σε μια περίοδο που το Υπουργείο Υγείας μιλά για Συμπράξεις Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα στο ΕΣΥ ενώ προτείνει καταργήσεις και συγχωνεύσεις Νοσοκομείων, κι ενώ στο πλαίσιο της πανδημίας η συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα ήταν μηδαμινή.

Μάλιστα εύλογα προκύπτει το ερώτημα τι έκανε η δημοτική αρχή τα τελευταία 7 χρόνια για την διαφύλαξη της δημόσια περιουσίας σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ. Μάλλον τίποτε καθώς το παλαιό νοσοκομείο ρημάζει αφύλακτο και έχει γίνει αντικείμενο κλοπών.

Σε επικοινωνία μου με γιατρούς του νοσοκομείου ενημερώθηκα πως το νοσοκομείο μας διαθέτει παιδιατρική κλινική και μάλιστα με νεογνολόγο, αλλά επίσης πως το νέο νοσοκομείο δεν διαθέτει νέο οργανισμό λειτουργίας με αποτέλεσμα να ισχύει ακόμα ο παλιός.

Επομένως θα θεωρούσα πως σχετικά με την παιδιατρική κλινική που υφίσταται σήμερα στο νέο νοσοκομείο απαιτείται η καλύτερη στελέχωση του κι όχι ένα ακόμα μακροπρόθεσμο πυροτέχνημα περι παιδιατρικού νοσοκομείου το οποίο βρίσκεται σε διαφορετική κατεύθυνση από την λογική συρρίκνωσης των υγειονομικών μονάδων που έχει σήμερα το Υπουργείο Υγείας.
Επίσης ένα τέτοιο παιδιατρικό νοσοκομείο θα απαιτούσε αρκετές ειδικότητες κι εργαστήρια που διαθέτει το σημερινό νοσοκομείο. Εκτός αυτού εκτιμώ πως η αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου θα μπορούσε να επιτευχθεί με την δημιουργία Κέντρου Υγείας αστικού τύπου καθώς και την λειτουργία Κέντρου Αποθεραπείας & Αποκατάστασης που λείπει γενικά στην χώρα καθώς εντοπίζεται ένα κενό από τη θεραπεία στο νοσοκομείο μέχρι την επιστροφή στην καθημερινότητα.

Τέλος ας ακούσουμε κάποιον απολογισμό της δημοτικής αρχής για την αντιμετώπιση της πανδημίας, πως συνέβαλε στην καλή λειτουργία του νοσοκομείου στο πλαίσιο της πανδημίας και αν τήρησε τα υγειονομικά μέτρα στις εκδηλώσεις που η ίδια διοργάνωσε. Οι προτάσεις για τον χώρο της υγείας απαιτούν τεκμηρίωση, σοβαρότητα και συνέπεια κι όχι φωτοβολίδες για εντυπωσιασμό. Η Υγεία πρέπει να μένει εκτός κομματικών ανταγωνισμών διότι αποτελεί δημόσιο αγαθό».

*Ο Περιβαλλοντολόγος Γιάννης Σελιμάς, διετέλεσε μέλος της διοίκησης του ΓΝΑ την περίοδο 2010-2011.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Γιάννης Σελιμάς Παιδιατρικό νοσοκομείο παλιό νοσοκομείο Αγρινίου