ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Γ. Καραμητσόπουλος: “Το ύψιστο κοινωνικό αγαθό της υγείας είναι δικαίωμα αδιαπραγμάτευτο”

“Το ύψιστο κοινωνικό αγαθό της υγείας είναι δικαίωμα αδιαπραγμάτευτο” σημειώνει σε μήνυμα του ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου και Επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών», Γιώργος Καραμητσόπουλος.

Συγκεκριμένα στο μήνυμα του, αναφέρει:

“Αγαπητοί συνδημότες
Την Τρίτη 15 Σεπτέμβρη παρευρέθηκα στην ενημέρωση – συζήτηση που πραγματοποίησαν οι Νοσοκομειακοί ιατροί στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Στην σύντομη παρέμβαση μου μετέφερα τα λόγια που μου είπαν κάποιοι συμπολίτες μας για το Νοσοκομείο. Μου είπαν κάτι βαρύ «πες τους καλύτερα να το κλείσουν».
Είναι βέβαια μια υπερβολική έκφραση που προφανώς και αυτοί που την είπαν δεν την εννοούν αλλά κρύβει μέσα της μια αλήθεια. Φανερώνει την έλλειψη εμπιστοσύνης και την ανασφάλεια που αισθάνονται οι Αγρινιώτες για το Νοσοκομείο της πόλης τους, είτε από εμπειρία, είτε από όσα ακούν.

Και σίγουρα αν άκουγαν την σημερινή κατάσταση του Νοσοκομείου, όπως αναλυτικά την περιέγραψαν οι γιατροί, η ανασφάλεια τους θα μεγάλωνε ακόμη περισσότερο.
Και είναι πολύ άδικο για αυτούς που παλεύουν καθημερινά, για τον τιτάνιο αγώνα που δίνουν οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες και να καλύψουν τις ελλείψεις που υπάρχουν.

Όμως οι άνθρωποι δεν φτάνουν, δεν επαρκούν. Όπως δεν επαρκούσαν και πριν. Πόσο μάλλον τώρα που το Νοσοκομείο έγινε και Νοσοκομείο αναφοράς για τον covid-19 χωρίς να υπάρχει η ανάλογη στελέχωση και ο εξοπλισμός.

Δυστυχώς όπως ανέφερε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών ιατρών κ. Μπακόπουλος τα αιτήματα των ιατρών, δηλαδή των ανθρώπων που βρίσκονται στην 1η γραμμή, σχετικά για τη στελέχωση και τον εξοπλισμό δεν λήφθηκαν καθόλου υπόψη από τους αρμοδίους.
Αποκαλυπτικά επίσης όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Αγρινίου κ. Κανελλόπουλος «η ενίσχυση σε ιατρικό δυναμικό ήταν ελάχιστη έως μηδαμινή σε καίρια τμήματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο αριθμός των ιατρών σε τμήματα όπως το παθολογικό είναι τόσο οριακός που η εφημέρευση του Νοσοκομείου Αγρινίου ήταν και είναι ανασφαλής…»

Νομίζω ότι δεν χρειάζονται περισσότερα σχόλια.

Σε αυτές τις καταστάσεις δεν αρκούν τα λόγια και τα ευχολόγια. Απαιτούνται δράσεις και άμεσες πρωτοβουλίες από τους θεσμικούς εκπροσώπους του Δήμου και του Νομού.
Ο Δήμαρχος, ο Περιφερειάρχης και οι Βουλευτές πρέπει να μπουν μπροστά και να διεκδικήσουν μαζί με την κοινωνία, να γίνουν πράξη τα αυτονόητα, ώστε το Νοσοκομείο Αγρινίου να μπορεί να λειτουργεί με επάρκεια και ασφάλεια για ασθενείς και εργαζόμενους.

Το ύψιστο κοινωνικό αγαθό της υγείας είναι δικαίωμα αδιαπραγμάτευτο”.

Ένα Σχόλιο

  1. κύριε Καραμητσόπουλε,. δεν είναι ύψιστο το αγαθό της υγείας. Διότι πρώτα μπαίνει η κονόμα, το παραδάκι.
    Θυμάσαι που τον Μάιο – Ιούνιο εκμηδενίστηκαν σχεδόν τα κρούσματα κορωναιού;
    Τί έκανε μετά η ωραία κυβέρνηση, μαζί με την αντιπολίτευση και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ;
    Άνοιξε τα σύνορα και εισήλθε στην πατρίδα μας όλος ο κορωνο-τουρισμός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button