ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Γ. Καραμητσόπουλος: Η μέθοδος «δια περιφοράς» δεν είναι συνεδρίαση

"Λέμε όχι στην αυτοκατάργηση του Δημοτικού Συμβουλίου"

Με αφορμή το νέο lockdown και την επιλογή της Δημοτικής Αρχής να πραγματοποιηθεί «δια περιφοράς» η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου, κάτι που έχει γίνει και άλλες φορές, η παράταξη “Συμμαχία Πολιτών” με ανακοίνωση της, κρίνει απαραίτητο να τοποθετηθεί σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των επόμενων συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.

Αναλυτικά:


“Πιστεύουμε ότι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου «δια περιφοράς» δηλαδή το να επιλέγεις απλά σε ένα αρχείο word ναι, όχι, λευκό, αποχή για κάθε θέμα υποβαθμίζει και απαξιώνει το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν συμβάλλει ούτε στην διαφάνεια των συνεδριάσεων ούτε στην πλήρη ενημέρωση των πολιτών.

Αυτή η μέθοδος θεωρούμε πολύ απλά ότι δεν είναι συνεδρίαση.

Γι αυτό δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα συμμετάσχουμε ξανά σε καμιά «δια περιφοράς συνεδρίαση» του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.

Δεν μπορούμε με την συμμετοχή μας να νομιμοποιούμε ηθικά και πολιτικά διαδικασίες που γίνονται χωρίς να δίνεται η δυνατότητα στις Δημοτικές Παρατάξεις να τοποθετηθούν επί της ουσίας, να καταθέσουν τις ερωτήσεις ή τις προτάσεις τους, να θέτουν θέματα κλπ. Κάθε Δημοτική Παράταξη εκφράζει ένα κομμάτι της κοινωνίας στο Δημοτικό Συμβούλιο και η φωνή της κοινωνίας θα πρέπει να ακούγεται.

Πιστεύουμε ότι οι «δια περιφοράς συνεδριάσεις» που γίνονται με πρόσχημα την πανδημία, αποτελούν την τελευταία πράξη για την πλήρη απαξίωση και την ουσιαστική κατάργηση του Δημοτικού Συμβουλίου και των Δημοτικών Παρατάξεων.

Προηγήθηκε η μεταφορά πλήθους σημαντικών αρμοδιοτήτων στην οικονομική επιτροπή όπου η κυβέρνηση φρόντισε να διαθέτει κάθε Δημοτική Αρχή την απόλυτη πλειοψηφία ανεξάρτητα του ποσοστού που έλαβε στις εκλογές, νοθεύοντας έτσι τη λαϊκή βούληση.

Καλούμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου να μην προχωρήσει ξανά σε «δια περιφοράς συνεδρίαση».
Η συνεδριάσεις που δεν μπορούν, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, να πραγματοποιηθούν με φυσική παρουσία θα πρέπει να πραγματοποιούνται πάντα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σας καλούμε επίσης να λάβετε εγκαίρως όλα τα αναγκαία μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή των τηλεδιασκέψεων, χωρίς τα προβλήματα που παρουσιαστήκαν τις προηγούμενες φορές”.

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
pap spanakopita 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button