ΕξελίξειςΠολιτική

Γ. Διδασκάλου στο Forun 2014: «Οι υδατοκαλλιέργειες στην κορυφή της ατζέντας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης»

po-forum-2014-1Στην ανάδειξη των δραστηριοτήτων της στους τομείς των υδατοκαλλιεργειών και του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα, στόχευε η συμμετοχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου στο διήμερο forum «Forum Ανάπτυξης 2014», που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, στην Πάτρα.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση συμμετείχε, για δεύτερη φορά, στο ετήσιο πολυσυνέδριο, όπου τα στελέχη της ανέλυσαν και επικοινώνησαν με το κοινό τις προτεραιότητες, τους στόχους και τις στρατηγικές όλων των τομέων της αρμοδιότητάς της.

Ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Διδασκάλου, στα πλαίσια της συνεδρίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας που ήταν προσκεκλημένος, αναφέρθηκε στις πολιτικές για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Εθνικής μας Οικονομίας και την μείωση της ανεργίας.

po-forum-2014-2Στη συνέχεια, στην εκδήλωση που διοργάνωσε, η Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων Δυτικής Ελλάδας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και είχε θέμα «Γαλάζια Ανάπτυξη-Επιστροφή Νέων στην Αγροτική Παραγωγή», σημείωσε ότι ο ιχθυοκαλλιεργητικός τομέας μπορεί να συμβάλλει στην πρόοδο, την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα της εθνικής και περιφερειακής οικονομίας και στη δημιουργία θέσεων εργασιών.

po-forum-2014-3Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η Προϊσταμένη Δ/νσης Βιοποικιλότητας, Εδάφους & Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΚΑ Ρεβέκκα Μπατμάνογλου, ο Προϊστάμενος ΕΥΔΕΠ Αλιείας του ΥΠΑΑΤ Δημήτρης Μητρόπουλος, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αγροτικών Υποθέσεων Δυτ. Ελλάδας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ευάγγελος Δεληγιάννης και η ιχθυολόγος της ίδιας Διεύθυνσης Βασιλική Παραλίκα, καθώς και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Υδατοκαλλιεργητών Ν. Αιτωλοακαρνανίας Ιωάννης Κουρκουμέλης.

po-forum-2014-4Παράλληλα, ο Γιώργος Διδασκάλου αναφέρθηκε στην δυναμική που έχει η Περιφέρειά μας (ιδίως η Ηλεία και η Αιτωλοακαρνανία) στον τομέα της αγροτικής οικονομίας και σημείωσε πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση πρωτοπόρησε σε εθνικό επίπεδο καταβάλλοντας την πρώτη δόση στο πρόγραμμα νέων αγροτών.

«Οι υδατοκαλλιέργειες αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και πιο ανερχόμενους παραγωγικούς και εξαγωγικούς κλάδους της χώρας μας και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα κάνει ότι είναι δυνατό, ώστε ο κλάδος αυτός της οικονομίας της περιοχής, αλλά και της χώρας, να φτάσει στο μάξιμουμ της εξέλιξής του», κατέληξε ο κ. Διδασκάλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close