Δυτική Ελλάδα

Φωτοβολταϊκά: εντός του Σεπτεμβρίου το ν/σ για κούρεμα “ταρίφας”-επέκταση συμβάσεων

epi-fotovoltaikaΕντός του μήνα που διανύουμε θα κατατεθεί προς διαβούλευση το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τα φωτοβολταϊκά, το οποίο θα προβλέπει εθελοντικό “κούρεμα” των εγγυημένων τιμών των υφιστάμενων συμβάσεων παράλληλα με χρονική επέκτασή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, το ΥΠΕΚΑ εξετάζει το ενδεχόμενο μικρότερου μεσοσταθμικού κουρέματος  από 45% σε 35% υπό την προϋπόθεση ότι διατηρείται εντός στόχου η προσπάθειας εκμηδένισης των ελλειμμάτων του λογαριασμού ΑΠΕ.

Όπως είχε μεταδώσει το energypress εάν αποδειχθεί ότι μεσοσταθμικό “κούρεμα” 35% οδηγεί σε υψηλή κάλυψη του στόχου των 700 εκατ. Ευρώ που είναι το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ, το ΥΠΕΚΑ θα διαπραγματευτεί με την τρόικα  μικρή χρονική παράταση για το μηδενισμό του ελλείμματος. Σε αντίθετη περίπτωση θα παραμείνει η πρόταση για μείωση 45%.

Για λόγους συνταγματικότητας, το υπουργείο θα επιχειρήσει να προσδώσει “εθελοντικό” χαρακτήρα στη συμφωνία για κούρεμα της εγγυημένης τιμής και επέκταση των συμβάσεων.

Ωστόσο, τόσο το τελικό ύψος του κουρέματος στις εγγυημένες τιμές για τα φωτοβολταϊκά όσο και τα κίνητρα και αντικίνητρα για όσους υπογράψουν ή όχι τη νέα συμφωνία, αντίστοιχα, δεν έχουν γνωστοποιηθεί.

econews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button