Γεγονότα

Φωτογραφία με τον Ναό του Στρατίου Διός διακρίθηκε στον φωτογραφικό διαγωνισμό της Wikipedia

epi-naos-stratiou-dios-fotografia

Το ΔΣ της «Εταιρείας Φίλων Μουσείου και Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου» συγχαίρει το φίλο της Εταιρείας κ. Άγγελο Μακρή για την επιτυχία του στο φωτογραφικό διαγωνισμό της Wikipedia “Wiki Loves Monuments” 2016, όπου κατέκτησε την 3η θέση με την αστροφωτογραφία του, από τον υπέροχο Ναό Στρατίου Διός στην Αιτωλοακαρνανία και τον ευχαριστεί και δημόσια για την ευγενική του χειρονομία να προσφέρει το έπαθλο του διαγωνισμού για τη συνέχιση των εργασιών ανασκαφής του Αρχαίου Θέρμου. «Η χειρονομία αυτή δείχνει την ποιότητα ενός ανθρώπου με ευαισθησίες, που σέβεται, εκτιμά και αγωνιά για τη μεγάλη πολιτιστική μας κληρονομιά.

Άγγελε σε ευχαριστούμε από καρδιάς!», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της «Εταιρίας Φίλων Μουσείου και Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου»

Ο ίδιος ο Άγγελος Μακρής, αναφέρει:

Ενημερώθηκα ότι αυτή η αστροφωτογραφία μου, από τον υπέροχο Ναό Στρατίου Διός στην Αιτωλοακαρνανία, πήρε την 3η θέση στον φωτογραφικό διαγωνισμό της Wikipedia “Wiki Loves Monuments” 2016.

http://blog.wikimedia.gr/2016/12/wlm-event/

Η φωτογραφία επιλέχθηκε ανάμεσα σε 2700+ φωτογραφίες από μνημεία της χώρας μας, και τώρα προωθείται στη διεθνή φάση του διαγωνισμού.

Το χρηματικό βραβείο των 200 ευρώ που ήρθε μαζί με την 3η θέση, δεν θα το κρατήσω, αλλά θα κατατεθεί για τη συνέχιση των εργασιών ανασκαφής του Αρχαίου Θέρμου.

Δείτε εδώ περισσότερα.
Το Αρχαίο Θέρμο ήταν το πολιτικό και θρησκευτικό κέντρο της Αιτωλικής Συμπολιτείας και αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη ανάγκη χρηματοδότησης για να αποκαλυφθεί το μεγαλείο του αρχαιολογικού χώρου (θα επανέλθω αναλυτικά σε αυτό το θέμα, αργότερα μες τη χρονιά).

Η κίνηση μου είναι συμβολική και έχει την έννοια της διαμαρτυρίας, για τη μη αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η οποία, είναι ανεκτίμητη.

Άγγελος Μακρής

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button