Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Φωτιά στο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου: Πυροσβέστης προληπτικά στο νοσοκομείο

Καλύτερη είναι η κατάσταση καθώς η φωτιά έχει περιοριστεί αρκετά

Καλύτερη είναι η κατάσταση στον ΧΥΤΑ Μεσολογγίου αυτή την ώρα καθώς η φωτιά έχει περιοριστεί αρκετά.

Το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν πυροσβεστικά οχήματα και από άλλες υπηρεσίες της περιοχής, υδροφόρες του Δήμου και της Περιφέρειας, ενώ την βοηθειά της προσφέρει και η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Μεσολογγίου. Μέχρι αυτή την ώρα επιχειρεί και ένα αεροσκάφος καναντέρ.

Κατά την διάρκεια της κατάσβεσης ένας πυροσβέστης αισθάνθηκε δυσφορία, κλήθηκε ασθενοφόρο και οι διασώστες του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική καθώς από την καύση των υλικών επίστρωσης του νέου κυττάρου έβγαινε πυκνός, μαύρος καπνός.

Στην πυρκαγιά στον Άγιο Συμεών, Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου επιχειρούν 36 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα και περιοδικά τέσσερα αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τον εργολάβο κ. Κοκόσια που έσπευσε στον ΧΥΤΑ, ο τελευταίος εργαζόμενος έφυγε από τον χώρο στις 2.30 περίπου και ο ίδιος ειδοποιήθηκε στις 4 η ώρα ότι ξέσπασε πυρκαγιά στον χώρο που όπως είπε δεν ήταν η πρώτη. Έχει ξεσπάσει άλλες δυο φορές όχι όμως στον χώρο του νέου κυττάρου.

Η σημερινή πυρκαγιά προκάλεσε μεγάλη ζημιά καθώς κατέκαψε το μισό κύτταρο το οποίο σημειωτέον βρισκόταν στο στάδιο της ολοκλήρωσης προκειμένου τις επόμενες ημέρες να παραδοθεί προς χρήση. Να σημειωθεί επίσης ότι το νέο κύτταρο δεν είχε σκουπίδια.

Παρών ήταν και ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος, ο Πρόεδρος του ΧΥΤΑ Γιώργος Παλιούρας, οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Καραπάνος και Φώνη Μελαχρή, προκειμένου να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια στην πυροσβεστική, καθώς επίσης και ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Νίκος Νικολόπουλος.

aixmi-news.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση
Back to top button