Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Φωτιά Aχαΐα: «Καίγεται ένα σπίτι μπροστά μου τώρα» λέει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας

Τις δύσκολες ώρες που περνά η Αιγιάλεια περιγράφει στο thebest.gr ο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Γιώργος Ντίνος

Δύσκολες ώρες περνά η Αιγιάλεια από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στη Ζήρια. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Γιώργος Ντίνος, την ώρα που μιλά με το thebest.gr ξαφνικά φωνάζει «Καίγεται ένα σπίτι μπροστά μου τώρα». Υποστηρίζει μάλιστα ότι η σημερινή φωτιά είναι αποτέλεσμα αναζωπύρωσης της φωτιάς στη Ζήρια προ ημερών και πως άργησαν να επιχειρήσουν τα εναέρια.

«Δυστυχώς έχουν καεί πάνω από 20 σπίτια στη Ζήριααλλά δεν έχουμε την τελική εκτίμηση. Η φωτιά συνεχίζει να καίει και έχει συνεχείς αναζωπυρώσεις. Μια περιοχή πανέμορφη και καταπράσινη καταστράφηκε ολοσχερώς» αναφέρει και προσθέτει «Καίγεται ένα σπίτι μπροστά μου τώρα». «Είμαι στο κέντρο της Ζήριας και το σπίτι είναι απέναντί μου ακριβώς. Μέχρι στιγμής ευτυχώς δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί και πιστεύω ότι σε αυτόν τον τομέα δεν θα έχουμε πρόβλημα.

Η περιοχή είναι κατάφυτη και οι αναζωπυρώσεις συνεχείς και έρχεται και το βράδυ και δυστυχώς τα εναέρια θα σταματήσουν να επιχειρούν και καταλαβαίνετε το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό. Η νύχτα θα είναι πολύ δύσκολη. Έχουν εκκενωθεί η Ζήρια οι Καμάρες και Λόγγος» .

Στο ερώτημα για το αν έχει εικόνα για το πώς ξεκίνησε η σημερινή φωτιά απαντά ότι πρόκειται για αναζωπύρωση της φωτιάς των προηγουμένων ημερών στη Ζήρια.

«Δυστυχώς είχαμε αναζωπύρωση της φωτιάς της προηγούμενης εβδομάδας. Είχαμε μια μικρή φωτιά την προηγούμενη Τετάρτη και δυστυχώς η φωτιά αυτή σήμερα, από μια πολύ μικρή εστία εκεί που είχε κάψει πάλι, τους έφυγε. Άργησαν να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα, κακός συντονισμός, δεν ξέρω. Ενώ είχαμε πάει εκεί με τον πρώτο καπνό και ειδοποιήσαμε το σύνολο να κινητοποιηθεί, άργησε και η κινητοποίηση αλλά τους έφυγε και η φωτιά ήταν και δυνατός ο άνεμος και δυστυχώς είχαμε το αποτέλεσμα που είχαμε , Τραγικό αποτέλεσμα για την περιοχή μας.

thebest.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button