Αυτοδιοίκηση

Φωτάκης, Κορδολαίμης, Διονυσόπουλος το νέο Προεδρείο του Δημ. Συμβουλίου Αγρινίου (video)

po-dimairesies-2017 (10)
Πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή 5 Μαρτίου οι δημαιρεσίες για το νέο  Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, καθώς και για τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για τα επόμενα δυόμιση χρόνια.

Υποψήφιος πρόεδρος ήταν  ο νυν πρόεδρος κ Βασίλης Φωτάκης, η παράταξη του κ. Μοσχολιού  πρότεινε για αντιπρόεδρο τον κ. Κορδολαίμη, ενώ από τον παράταξη «Ανατροπή Τώρα» για την θέση του γραμματέα προτάθηκε ο κ Λ. Διονυσόπουλος.

Ακολούθησαν οι σχετικές ψηφοφορίες, σε σύνολο 41 παρόντων Δημοτικών Συμβούλων και ο κ. Φωτάκης έλαβε 28 θετικές ψήφους , 11 λευκά και δυο άκυρα. Ο κ. Κορδολαιμης έλαβε 38 έγκυρα και τρία λευκά και ο κ. Διονυσόπουλος 35 έγκυρα και έξι λευκά ψηφοδέλτια.

Ακολούθησαν  οι ψηφοφορίες για τα μέλη των Επιτροπών Ποιότητας Ζωής και Οικονομικών.

pol-synedriasi-arxairesies9

Μετά την εκλογή προεδρείου και αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Β. Φωτάκης δήλωσε ότι ευχαριστεί την παράταξή του και γενικά το Σώμα, υποσχόμενος ισονομία, καλώντας όλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αντισταθούν στη προσπάθεια χειραγώγησης της Αυτοδιοίκησης, όπως είπε. Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος κ. Κορδολαίμης ευχαρίστησε την παράταξή του και όσους τον τίμησαν ζητώντας από όλους να υπερασπιστούν το δικαίωμα της άποψης των συμβούλων και τον κοινό στόχο που είναι η ζωή του πολίτη. Ο κ. Διονυσόπουλος, τέλος, ευχαρίστησε επίσης το Σώμα υποσχόμενος προσπάθεια για να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του.

Τον λόγο πήραν και οι επικεφαλής των παρατάξεων μετά την διαδικασία, με τον δήμαρχο κ. Παπαναστασίου να επισημαίνει ότι πρέπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να παραμείνει ως έχει και στα δύο συστατικά της, και τοπική και αυτοδιοίκηση δηλαδή, καλώντας όσους θέλουν να προσφέρουν, μακριά από μικρότητες και, όπως είπε, ενάντια στον πολιτικό κανιβαλισμό που δεν πρέπει να έχει θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Από την δική του πλευρά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μοσχολιός ευχήθηκε η νέα θητεία του προεδρείου να είναι καλύτερη από την προηγούμενη αφήνοντας αιχμές για την λειτουργία του σώματος και λέγοντας πως οι πολίτες κρίνουν και συγκρίνουν με παλαιότερες θητείες. Ο κ. Παπανικολάου ζήτησε στα Δημοτικά Συμβούλια να μην έρχονται μόνο τοπικά θέματα αλλά και τα ζητήματα που απασχολούν όλη την κοινωνία και ειδικά τα λαϊκά στρώματα, ενώ ο κ. Καμμένος, εκπροσωπώντας την παράταξή του γιατί είχε βγει εκτός συνεδρίασης ο επικεφαλής της κ. Τραπεζιώτης, ζήτησε προσπάθεια για να έχει λόγο η μεγαλύτερη μερίδα των δημοτών και λιγότερη μεμψιμοιρία ώστε το Αγρίνιο να έχει πρωτεύοντα ρόλο στην περιοχή.

pol-synedriasi-arxairesies10

Η ανακοίνωση του Δήμου Αγρινίου: «Πραγματοποιήθηκε η Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου κατά την οποία αποφασίστηκε η εκλογή νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου θητείας από 5-3-2017 έως 31-8-2019.

Νέος Πρόεδρος εξελέγη ο Βασίλειος Φωτάκης, Αντιπρόεδρος ο Χρήστος Κορδολαίμης και Γραμματέας ο Λεωνίδας Διονυσόπουλος.

Τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, θητείας από 5-3-2017 έως 31-8-2019, εξελέγησαν οι: Ιωαν. Φαρμάκης, Ευθ.Ράπτης, Κ.Καλαντζής, Ιωαν. Βασιλείου, Ν.Γκρίζης, Π. Αντωνάκος, Ανδρ. Γκορόγιας, Μ.Παπαγεωργίου.

Αναπληρωματικά μέλη:Β.Καρακώστας,Μ.Σαλμά, Π.Στούπας, Μ.Γαλαζούλα, Στ.Καμμένος.

Τακτικά μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, θητείας από 5-3-2017 έως 31-8-2019, εξελέγησαν οι :Δ. Σκορδόπουλος, Ο. Σαλακίδου, Ξ. Μπούτιβα, Γ.Παππάς, Ευθ. Γρίβας, Χρ.Κουτρομάνος, Τ. Παπανικολάου, ΑΘ. Κοντονάσιος.

Αναπληρωματικά μέλη: Γ. Αλεξόπουλος, Σ.Κολοβός, Κ.Σοφρώνης, Β. Σφυρής, Στ.Μερμίγκης.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αμέσως μετά την διαδικασία δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ το νέο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και τα μέλη των Επιτροπών και να ευχηθώ καλή δύναμη στο έργο τους. Πρέπει και στην υπόλοιπη θητεία μας να συνεχίσουμε να εκφράζουμε τα συμφέροντα των δημοτών και να υπηρετούμε το πνεύμα μιας Αυτοδιοίκησης που δεν εξαρτάται από άλλες προθέσεις. Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από πολιτικό κανιβαλισμό θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη όλες τις αντιπαραθέσεις και να ερχόμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο με μόνο γνώμονα την διάθεση προσφοράς. Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να παραμείνουν μόνο όσοι το επιθυμούν πραγματικά και όσοι θέλουν να προσφέρουν στο Αγρίνιο».

pol-synedriasi-arxairesies11 pol-synedriasi-arxairesies12
po-dimairesies-2017 (1)
po-dimairesies-2017 (2)
po-dimairesies-2017 (3)
po-dimairesies-2017 (4)
po-dimairesies-2017 (5)
po-dimairesies-2017 (6)
po-dimairesies-2017 (7)
po-dimairesies-2017 (8)
po-dimairesies-2017 (9)
po-dimairesies-2017 (10)
po-dimairesies-2017 (11)
po-dimairesies-2017 (12)
po-dimairesies-2017 (13)

 

pol-synedriasi-arxairesies26 pol-synedriasi-arxairesies25 pol-synedriasi-arxairesies23 pol-synedriasi-arxairesies22 pol-synedriasi-arxairesies21 pol-synedriasi-arxairesies20 pol-synedriasi-arxairesies19 pol-synedriasi-arxairesies18 pol-synedriasi-arxairesies17 pol-synedriasi-arxairesies16 pol-synedriasi-arxairesies15 pol-synedriasi-arxairesies14 pol-synedriasi-arxairesies13
pol-synedriasi-arxairesies8

pol-synedriasi-arxairesies7

pol-synedriasi-arxairesies6

pol-synedriasi-arxairesies5

pol-synedriasi-arxairesies4 pol-synedriasi-arxairesies2 pol-synedriasi-arxairesies3 pol-synedriasi-arxairesies1-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button