Δυτική Ελλάδα

Φωταγωγήθηκε το Ιστορικό Κέντρο του Μεσολογγίου (φωτο)

koi-istoriko-kentro-mesΗ ανάπλαση τμήματος Ιστορικού Κέντρου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, έργο που εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «07 – Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Δυτικής Ελλάδας» του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης φτάνει προς το τέλος του.

Τα συνεργεία της ΔΕΗ απο το πρωί σήμερα έδωσαν ρεύμα στο νέο υπόγειο δίκτυο καταργώντας τις τσιμεντένιες κολόνες .Ενα γλυκό ,απαλό φώς είναι ο φωτισμός που υπάρχει πλέον στην περιοχή αλλά δυστυχώς υπάρχουν ελλείψεις σε κάποια σημεία,δρόμοι παράλληλοι,όπου ξέχασαν να τροφοδοτήσουν τον δημοτικό φωτισμό όπως επίσης και την Μητρόπολη του Αγίου Σπυρίδωνα.

mesologgi_onairnewsΝα Θυμίσουμε οτι το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις που στόχο έχουν την ανάδειξη ενός τμήματος του ιστορικού κέντρου της πόλης του Μεσολογγίου. Πρόκειται για μία περιοχή σημαντικού ιστορικού – πολιτιστικού και αρχιτεκτονικού αποθέματος η οποία δεν έχει αξιοποιηθεί έως σήμερα και αντιμετωπίζει προβλήματα υποβάθμισης και έλλειψης υποδομών. Η εν λόγω περιοχή περιλαμβάνει τις οδούς ή τμήματα των οδών Μάγερ, Κων. Τρικούπη, Αθ. Ραζή, Καψάλη, Πεταλούρη, Τ. Σπονδή, Γουναράκη, Σπ. Τρικούπη και την πλατεία του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνα.

Με το υποέργο «Ανάπλαση χώρου στην περιοχή Αγ. Σπυρίδωνα» προβλέπονται:

α) πεζοδρόμηση στο σύνολο της περιοχής παρέμβασης με εργασίες καθαίρεσης πεζοδρομίων και του υφιστάμενου ασφαλτικού τάπητα κυκλοφορίας και αντικατάστασή τους με δάπεδο από κυβόλιθο που θα διακοσμείται ανά διαστήματα με τετραγωνικές ημιλαξευτές μαρμαρόπλακες και ζαρντινιέρες για φύτευση δένδρων.

mesologgi_onairnews1β) εργασίες τοποθέτησης κοινόχρηστου φωτισμού (μονά και διπλά φωτιστικά κορυφής) στο σύνολο της περιοχής παρέμβασης.

γ) εργασίες κατασκευής δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στις υπό πεζοδρόμηση οδούς (πλην της οδού Κων. Τρικούπη από την οδό Σπ. Τρικούπη μέχρι την οδό Κύπρου) με την τοποθέτηση σωληνωτού αγωγού PVC διαμέτρου Φ250 που θα οδηγεί τα όμβρια στα υπάρχοντα φρεάτια υδροσυλλογής.

δ) εργασίες φύτευσης δένδρων σε όλο το μήκος των υπό πεζοδρόμηση οδών και παράλληλη κατασκευή δικτύου άρδευσης με την τοποθέτηση αγωγού πολυαιθυλενίου διαμέτρου Φ32.

Με το υποέργο «Υπογειοποίηση δικτύων ηλεκτροδότησης στην περιοχή Αγ. Σπυρίδωνα» προβλέπεται υπογειοποίηση των εναέριων δικτύων ηλεκτροδότησης στην περιοχή παρέμβασης.

Θα παραδοθεί ολοκληρωμένη ανάπλαση σε επιφάνεια συνολικού εμβαδού 9.478,86 τ.μ. στο Ιστορικό Κέντρο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου ως αποτέλεσμα των κάτωθι εργασιών:

mesologgi_onairnews21. Πεζοδρόμηση στο σύνολο της περιοχής παρέμβασης και συγκεκριμένα των οδών Μάγερ, Κων. Τρικούπη, Αθ. Ραζή, Καψάλη, Πεταλούρη, Τ. Σπονδή, Γουναράκη, Σπ. Τρικούπη και την πλατεία του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνα με εργασίες καθαίρεσης υφιστάμενων πεζοδρομίων και ασφαλτικού τάπητα κυκλοφορίας και αντικατάστασή τους με δάπεδο από κυβόλιθο που θα διακοσμείται ανά διαστήματα με τετραγωνικές ημιλαξευτές μαρμαρόπλακες και ζαρντινιέρες για φύτευση δένδρων.

2. Κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού και τοποθέτηση κοινόχρηστου φωτισμού στις υπό πεζοδρόμηση οδούς.

3. Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στις υπό πεζοδρόμηση οδούς (πλην της οδού Κων. Τρικούπη από την οδό Σπ. Τρικούπη μέχρι την οδό Κύπρου) με την τοποθέτηση σωληνωτού αγωγού PVC διαμέτρου Φ250 που θα οδηγεί τα όμβρια στα υπάρχοντα φρεάτια υδροσυλλογής.

4. Φύτευση δένδρων σε όλο το μήκος των υπό πεζοδρόμηση οδών και παράλληλη κατασκευή δικτύου άρδευσης με την τοποθέτηση αγωγού πολυαιθυλενίου διαμέτρου Φ32.

Επίσης, θα παραδοθεί υπογειοποιημένο εναέριο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Η δημόσια δαπάνη της πράξης που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 729,810.69 ευρώ.

mesologgi_onairnews3

mesologgi_onairnews4

mesologgi_onairnews5

mesologgi_onairnews6

mesologgi_onairnews7

mesologgi_onairnews8

mesologgi_onairnews9

onairnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close