Δυτική ΕλλάδαΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το Τμήμα ΔΠΠΝΤ: «Ανάγκη ο ψηφιακός πολιτισμός, μην μας στέλνετε στην ανεργία»

Οι αντιδράσεις προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών που εδρεύει στο Αγρίνιο συνεχίζονται.
Κατά την επίσκεψη του υπουργού Παιδείας σήμερα στο Αγρίνιο, μεταπτυχιακοί φοιτητές παρέδωσαν υπόμνημα, με τις έντονες αντιρρήσεις τους.

Προπτυχιακοί φοιτητές που επικοινώνησαν με το agriniopress.gr επισημαίνουν ακόμη:

«Ο κύριος υπουργός σήμερα τοποθετήθηκε για το θέμα των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου.

Ο υπουργός μίλησε για το τμήμα διαχείρισης πολιτισμικού περιβάλλοντος και Νέων τεχνολογιών του πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο ότι καλό είναι το τμήμα σας….

Αλλά επειδή μιλάμε για το πανεπιστήμιο Πατρών το οποίο βρίσκεται στην θέση 3 στα ελληνικά πανεπιστήμια θα πρέπει να έχει τμήμα ιστορίας και αρχαιολογίας…

Ο υπουργός δεν έχει αναφερθεί για το μέλλον των φοιτητών του ΔΠΠΝΤ σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά και σε θέμα μεταφοράς καθώς κανείς δεν γνωρίζει αν το τμήμα θα είναι στο Αγρίνιο η στην Πάτρα ή σε κάποια άλλη πόλη …. με το νέο έτος. Ζητάμε την ανάκληση της κατάργησης του τμήματος διαχείρισης πολιτισμικού περιβάλλοντος και Νέων τεχνολογιών καθώς θεωρούμε ότι είναι άδικη και δεν τηρεί τα κριτήρια για να καταργηθεί καθώς το τμήμα πήρε πιστοποίηση προγράμματος σπουδών (ΑΔΙΠ) .

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από τμήματα πολιτισμικής διαχείρισης με χρήση νέων τεχνολογιών (ψηφιακός πολιτισμός) ενώ να τονίσουμε ότι με το να δημιουργηθούν νέα τμήματα όπως το ιστορικό αρχαιολογικό το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει είναι να αυξήσει την ανεργία !!!»

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως επισημαίνουν οι φοιτητές, στην ιστοσελίδα του υπουργείου, το νέο Τμήμα Αρχαιολογίας, φέρεται να έχει έδρα τον Πύργο:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ετικέτες

Σχολίασε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close