Γεγονότα

Φινάλε για πανελλαδικές-προβληματίζουν οι βάσεις (φωτο)

epi-panelladikes-2014

Στο μάθημα της ιστορίας εξετάστηκαν σήμερα οι συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις μαθητές που έχουν επιλέξει την θεωρητική κατεύθυνση, των Γενικών Λυκείων όλης της χώρας, ενώ οι μαθητές της Τεχνολογικής και της Θετικής κατεύθυνσης εξετάστηκαν στο μάθημα της Φυσικής.  Είναι τα δύο τελευταία υποχρεωτικά μαθήματα των πανελληνίων, ενώ απομένουν οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, στο οποίο την Πέμπτη θα εξεταστούν μόνο οι μαθητές που το έχουν επιλέξει. Για τους υπόλοιπους τα βάσανα κάπου εδώ… τελειώνουν.

epi-panelladikes-20141

Τα θέματα που έπεσαν χαρακτηρίστηκαν και για αυτά τα δύο μαθήματα βατά, με εξαίρεση  ίσως το πρώτο και το δεύτερο θέμα στην Φυσική. Εκεί, οι περισσότεροι μαθητές του 3ου λυκείου Αγρινίου με τους οποίους συνομίλησε το agriniopress.gr παραδέχθηκαν ότι υπήρξε μια δυσκολία, με ελάχιστες εξαιρέσεις, εκείνες των πολύ διαβασμένων και με… έφεση όπως φάνηκε στο μάθημα, να σχολιάζουν πως δεν υπήρξε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

epi-panelladikes-20142

Την ανακούφιση των μαθητών για τα βατά και σχετικά αναμενόμενα θέματα, διαδέχεται η ανασφάλεια για τις βάσεις, που όπως ακούγεται, αναμένεται να ανεβούν σε όλα σχεδόν τα Πεδία λόγω της μη ιδιαίτερης δυσκολίας των θεμάτων.

«Θέλω να περάσω παιδαγωγικό. Αν η βάσεις ανεβούν πολύ δεν ξέρω αν θα τοπ πιάσω», εξηγεί η Λουκία, μαθήτρια της Γ΄τάξης του 3ου ΓΕΛ Αγρινίου. Στην ερώτηση του αν υπάρχει εναλλακτική επιλογή σχολής στο μυαλό της, η ίδια απαντά πως όχι: «η εναλλακτική είναι να φύγω για το εξωτερικό», δηλώνει.

epi-panelladikes-20143

Η Ιωάννα, μαθήτρια και αυτή του 3ου ΓΕΛ Αγρινίου, είναι πιο αισιόδοξη: «το αν θα ανέβουν ή θα πέσουν οι βάσεις εξαρτάται όχι μόνο από τα θέματα, αλλά και από το πώς θα γράψει το σύνολο των μαθητών στην Ελλάδα. Άρα δεν μπορούμε να πούμε κάτι από τώρα», εξηγεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button