Γεγονότα

Φιλόζωοι ανέλαβαν να σώσουν όσα αδέσποτα γλίτωσαν από τις φόλες στην Βόνιτσα (φωτο)

foles-skylia-bonitsa1Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό για το ζήτημα των αδέσποτων πανελλαδικά. Ειδικότερα στην περιοχή της Βόνιτσας, έχουν αναφερθεί περιστατικά εγκατάλειψης ζώων ακόμη και από τουρίστες ιστιοπλόους κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Ο αριθμός των αδέσποτων αυξήθηκε σημαντικά με συνέπειες, πολλές φορές σοβαρές, για τους πολίτες καθώς κατεγράφησαν επιθέσεις.

Η δημοτική αρχή έδειξε αδυναμία στην αποτελεσματική διευθέτηση του προβλήματος. Ανέλαβαν λοιπόν ορισμένοι να δώσουν τη λύση με αλλεπάλληλες φόλες που είχαν ταχύτερο αποτέλεσμα…foles-skylia-bonitsa2Μετά από όλα αυτά μια ομάδα φιλόζωων αποφάσισε να αναλάβει δράση και να προστατεύσει, όσο μπορεί, αυτά τα ζώα.

Στο χώρο της πλέον κλειστής ταβέρνας «ο Άρης», στεγάζονται προσωρινά 5 σκυλιά περίπου , τα οποία έχουν εμβολιαστεί με έξοδα των φροντιστών τους και εθελοντών που έχουν προσφέρει φάρμακα και τροφη.

Μάλιστα μέσω του διαδικτύου προωθούνται για υιοθεσία.

skylia-bonitsa1

Φυσικά δεν λείπουν και οι φωνές διαμαρτυρίας, που υποστηρίζουν πως μέσα στο κέντρο της πόλης, δε μπορούν να φυλάσσονται ζώα.

Με κάθε τρόπο ας ελπίσουμε σε λίγο καιρο να μην υπάρχουν αδέσποτα ζώα, δεδομένης της ευαισθητοποίησης που υπάρχει και της καταγγελτικής διάθεσης έναντι όσων τα εγκαταλείπουν ή ακόμη χειρότερα, τα κακοποιούν.

skylia-bonitsa2

skylia-bonitsa3
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
skylia-bonitsa4

skylia-bonitsa5

skylia-bonitsa6

XIROMEROBEST

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button