sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Πρόταση Κατσούλα για δομή φιλοξενίας στον δήμο Αγρινίου-“γαλάζιοι” τριγμοί για την διαχείριση του προβλήματος

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες αναφορικά με την δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών που πρόκειται να λειτουργήσει στην Αιτωλοακαρνανία, με τις πιέσεις να εντείνονται, ώστε να αποτραπεί η χρήση του παλιού στρατοπέδου στον Αγριλο.

Όλα αυτά ενόψει της μαζικής, όπως όλα δείχνουν, κινητοποίησης που πραγματοποιείται την ερχόμενη Κυριακή, με την υποστήριξη και της τοπικής Μητρόπολης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Γιώργος Κατσούλας, δήμαρχος της Αμφιλοχίας, κατέθεσε εναλλακτική πρόταση στην κυβέρνηση , για δημιουργία Κέντρου Μεταναστών σε υπάρχουσα παλιά δομή, που υπάρχει σε ορεινή περιοχή του δήμου Αγρινίου, η οποία όμως επίσης συγκεντρώνει πολλά μειονεκτήματα και πιθανότατα να πυροδοτήσει νέες αντιδράσεις.

Παράλληλα, η κίνηση του Κώστα Καραγκούνη να προχωρήσει σε επικοινωνίες με αρμοδίους για το θέμα του Αγριλου και να κάνει γνωστό πως “κλιμάκιο της κυβέρνησης θα επισκεφθεί το νομό και θα συζητήσει με όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς ώστε να υπάρξει ειδικότερη και εκτενέστερη ενημέρωση σχετικά με τις δυνατότητες φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων”, φέρεται να έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια σε στελέχη της ΝΔ.

Δυσαρέσκεια εκ του γεγονότος ότι ο κ. Καραγκούνης βρέθηκε στο επίκεντρο μιας κριτικής, περί “αδιαφορίας” ή “απάθειας” του και τώρα εμφανίζεται να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες , “καπελώνοντας” όπως υποστηρίζεται, άλλα στελέχη ή και συναδέλφους του που από την αρχή ασχολήθηκαν ενεργά με το θέμα.

Όμως ο Κ. Καραγκούνης, αφήνει να εννοηθεί πως υπάρχουν περιθώρια ευελιξίας και συζητήσεων ώστε και οι τοπικοί φορείς να ενημερωθούν και να συζητήσουν και να υπάρξει έτσι ένας ουσιαστικός διάλογος με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, που προς το παρόν αγνόησαν τις τοπικές κοινωνίες.

Όλα τα παραπάνω μάλιστα τη στιγμή που το μεταναστευτικό αποτελεί το χαρτοφυλάκιο ενός νέου υπουργείου , γεγονός που προκαλεί νέα δεδομένα που θα οδηγήσουν σε ανακατατάξεις ως προς τις αρμοδιότητες που μέχρι τώρα ήταν διαμοιρασμένες σε άλλα υπουργεία.

Πάντως, αυτο που επισημαίνεται είναι πως το ζητούμενο σε αυτήν την περίπτωση, είναι τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος τα βρουν κοινό τόπο, να συνεργαστούν , να ομονοήσουν και να πείσουν ενδεχομένως και τους ψηφοφόρους τους για το μέγεθος της κρίσης, την ανάγκη δίκαιης κατανομής του προβλήματος, με ανθρώπινους όρους, που θα ανακουφίσει τους νησιώτες αλλά φυσικά και τους χιλιάδες μετανάστες και προσφυγες που σήμερα στοιβάζονται απάνθρωπα σε τριτοκοσμικές δομές.

Και σε κάθε περίπτωση το μείζον θεμα του μεταναστευτικού και της διαχείρισης του , δεν ενδείκνυται για εσωκομματικές αντιπαραθέσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button