sliderΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Δημοτικό Συμβούλιο για “Φιλόδημο”: Ανησυχία από την αντιπολίτευση-θέλησε να καθησυχάσει η πλειοψηφία (φωτο)

Δεν συμμερίζεται όπως φαίνεται τις έντονες ανησυχίες που υπάρχουν, μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Εσωτερικών για κατάργηση του προγράμματος “Φιλόδημος”, η παράταξη του δημάρχου Αγρινίου.

Αντιθέτως, η αντιπολίτευση σύσσωμη, εκφράζει πολύ έντονες επιφυλάξεις ως προς την τύχη των έργων που εντάχθηκαν ή έχουν κατατεθεί ως προτάσεις προς ένταξη.


Αν και στο τέλος καταβλήθηκε προσπάθεια για την έκδοση κοινού ψηφίσματος, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, φάνηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις, ως προς την αιφνιδιαστική εξέλιξη που έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις σε δήμους σε όλη τη χώρα.

Με σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων, το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης, με τον κ. Παπαναστασίου να παίρνει πρώτος το λόγο.

Είχε προηγηθεί η κατάθεση μιας σειράς ερωτήσεων από την αντιπολίτευση. Εκτός από τους προβληματισμούς για τον “Φιλόδημο”, τέθηκε το θέμα των προβλημάτων σε πεζοδρόμους του Αγρινίου, με τον κ. Παπαναστασίου να λέει πως υπάρχει ζήτημα σε πεζοδρόμους της πόλης, αφού δεν είναι καν χαρακτηρισμένοι ως πεζόδρομοι.

Σημαντική ήταν και η ερώτηση για την διαχείριση των μπαζών που σήμερα εναποτίθενται ανεξέλεγκτα στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ερωτήσεις κατατέθηκαν , για την πισίνα και τον φωτισμό του ΔΑΚ.

Η παράταξη του δημάρχου συμφώνησε ο δήμος με ενέργειες να αποδείξει έμπρακτα την υποστήριξη του στον λαό της Αλβανίας, μετά τον πρόσφατο καταστρεπτικό σεισμό.

Για τον “Φιλόδημο” ο δήμαρχος Αγρινίου, έκανε λόγο για “πολιτικό θέμα” που έχει προκύψει, προφανώς εννοώντας και την αντιπαράθεση των δυο μεγάλων κομμάτων, συμπληρώνοντας όμως οι δήμοι πρέπει να μείνουν έξω από αυτήν την αντιπαράθεση. Είπε ακόμη πως δόθηκαν διαβεβαιώσεις πως τα έργα που δεν μπορούν να ενταχθούν θα μεταφερθούν σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, ενώ τα ενταγμένα έργα θα εκτελεστούν.

Τόνισε παράλληλα όμως πως οι δήμοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα πόσα που τους διαθέτονται, ώστε να κάνουν τον δικό τους προγραμματισμό: “Θέλουμε σταθερή και μόνιμη χρηματοδότηση” είπε συγκεκριμένα.

Η αλήθεια είναι πάντως πως δεν έχει αποσαφηνιστεί από το υπουργείο το τι θα γίνει με τα έργα που είναι ενταγμένα, ή που είναι προς ένταξη. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα σε μεγάλα έργα που σχετίζονται με την ΔΕΥΑΑ, κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος ο δήμαρχος.

Το γεγονός ότι η πλειοψηφία και δια των αντιδημάρχων κ. Καλαντζή και Φωτάκη, θέλησε να εμφανιστεί καθησυχαστική, κάτι που επισημάνθηκε από την αντιπολίτευση.

Η κ. Σταρακά για παράδειγμα, απευθυνόμενη στον κ. Παπαναστασίου του είπε πως επιχειρεί να “στρογγυλέψει” τα πράγματα και πως απάντησε με ευχολόγια. “Υπάρχει μια ανασφάλεια, υπάρχουν έργα που βρίσκονται σε κίνδυνο. Υπάρχουν έργα που βρίσκονται “στον αέρα”.

Για επιχείρηση “συμψηφισμού” κατηγόρησε τον δήμαρχο και ο κ. Ζέρης από την παράταξη Καμμένου, που έκανε λόγο για “μεθόδευση” από την κυβέρνηση, ενώ ο Νίκος Καζαντζής τόνισε πως το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει να έχει το δικό του στίγμα και να μην δεχθεί την αποσταθεροποίηση του προγραμματισμού του.

Να απαιτηθεί η συνέχιση του προγράμματος πρότεινε ο κ. Παπανικολάου (ΛΑΣ) συμπληρώνοντας πως πρέπει να τεθεί και η απόδοση των παρανόμως παρακρατηθέντων.

Ο Στέλιος Μερμίγκης κατηγόρησε την κυβέρνηση “των αρίστων” για αλαζονεία και κυνισμό, ζητώντας συντονισμένη αντίδραση και καμιά εμπιστοσύνη στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

“Το κάθε κόμμα βλέπει την εξουσία ως λάφυρο” τόνισε ο Γ. Καραμητσόπουλος

Εύλογη χαρακτήρισε την ανησυχία που υπάρχει στους αιρετούς ο Σταύρος Καμμένος, λέγοντας πως ο κ. Θεοδωρικάκος θέλει να “σέρνει” τους δημάρχους έξω από το γραφείο του, ενώ για “κινδυνολογία” έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος κ. Φωτάκης και θέλησε να ερμηνεύσει τις δηλώσεις του υπουργού των Εσωτερικών, ώστε να καθησυχάσει και να πει πως δεν “χάνονται έργα”.

Πάντως το Συμβούλιο κατέληξε σε μια κοινή συνισταμένη, ώστε να υιοθετηθεί ομόφωνα ψήφισμα , όπου θα απαιτείται η συνέχιση του προγράμματος και η ολοκλήρωση των χρηματοδοτήσεων, εντάξεων και υλοποιήσεων.

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pistiolas omilia 1000x563 (1) Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button