ΕξελίξειςΠολιτική

Φίλης: «Αν μας στείλουν τελεσίγραφο, ο λαός θα απαντήσει με τελεσίγραφο»

po-filis-agrinio8

Με θέμα τις 100 ημέρες κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τη διαπραγμάτευση και τις θέσεις τις κυβέρνησης  ξεκίνησε  στις 8 περίπου το βράδυ η πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο. Κεντρικός ομιλητής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Η συγκέντρωση έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης, αφού μέλη, στελέχη και φίλοι του κόμματος γέμισαν την αίθουσα εκδηλώσεων του Παπαστρατείου Μεγάρου.

Στο πάνελ εκτός του κ. Φίλη, κάθισαν η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ κα Μαρία Τριανταφύλλου, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θανάσης Γαλατάς και ο Γραμματέας της Τ.Ο. Αγρινίου κ. Παντελής Ζέρης.

Σε δηλώσεις του σε μέσα ενημέρωσης πριν από την έναρξη της συγκέντρωσης, ο κ. Φίλης ερωτώμενος σχετικά με την πρόταση της Κομισιόν για συμφωνία υπό συγκεκριμένους όρους  σχολίασε ότι υπάρχουν πολλές προτάσεις και σήμερα το βράδυ θα υπάρχει συνάντηση κλιμακίων για να δημιουργηθεί μια πρόταση ενόψει της συνόδου κορυφής. «Θέλουμε χρηματοδότηση της ανάπτυξης και λύσεις σε ώριμες μεταρρυθμίσεις όπως το χτύπημα της μεγάλης φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και την αποκατάσταση του κοινωνικού κράτους», ανέφερε.po-filis-agrinio4

Ως προς το αν έχει υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις ο κ. Φίλης μίλησε για μια «δύσκολη διαπραγμάτευση», αφού οι όποιες καθυστερήσεις δεν υπάρχουν με ευθύνη της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον ίδιο, αλλά «γιατί οι εταίροι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι η εντολή του Ελληνικού λαού τον Ιανουάριο, ήταν εντολή για αλλαγή πορείας και όχι συνέχισης της ύφεσης και του αδιεξόδου».

Στο αν επιμένει στο θέμα του δημοψηφίσματος που και ο ίδιος επανέφερε ως ενδεχόμενο με δηλώσεις του, σχολίασε ότι «αν μας στείλουν τελεσίγραφο, ο λαός θα απαντήσει με τελεσίγραφο. Με θέση, βέβαια της κυβέρνησης. Δεν είμαστε Πόντιοι Πιλάτοι… Αν δοθεί τελεσίγραφο, θα απαντήσει ο λαός».OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Είμαστε ένα κόμμα που συζητάμε, αλλά στο τέλος λαμβάνουμε συλλογικές αποφάσεις, που μας δεσμεύουν όλους, σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος σε άλλο σημείο. «Όσοι νομίζουν ότι θα υπάρξει πολιτική αστάθεια, κακώς ονειρεύονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται την πολική σταθερότητα, γιατί εγγυάται τα συμφέρονται του Ελληνικού λαού.  Διαπραγμάτευση γίνεται μόνο με τους αντιπάλους, όχι μεταξύ φίλων και συντρόφων. Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα, Θα είναι μια δύσκολη συμφωνία, όμως σκοπός της είναι να διασφαλίσει το μέλλον του Ελληνικού λαού», ανέφερε ακόμη.

Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής, κ. Γαλατάς, μεταξύ άλλων ανέφερε κατά τον σύντομο χαιρετισμό του: «Μας λένε ότι ο Ελληνικός λαός δεν μας έδωσε εντολή για ρήξη και έξοδο από το ευρώ, αλλά τους διαφεύγει ότι μας έδωσε εντολή για ρήξη με αυτές τις πολιτικές. Υπό αυτή την έννοια η συμφωνία με τους εταίρους δανειστές θα πρέπει να σεβαστεί αυτή τη λαϊκή εντολή».OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ κα Μαρία Τριανταφύλλου που τόνισε ότι η νίκη δεν είναι αρκετή και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να «καλεί συνεχώς τον λαϊκό παράγοντα και πως πρέπει οι πολίτες να δρομολογούν, έως έναν βαθμό τις αποφάσεις της κυβέρνησης».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κεντρικός ομιλητής κ. Φίλης, που δεν παρέλειψε να σχολιάσει την παρουσία στην πλειοψηφία τους, ανδρών και μεγαλυτέρων σε ηλικία στη συγκέντρωση : «Πέρασαν τέσσερις δύσκολοι μήνες, αφού η εκλογική νίκη του Ιανουαρίου με τη ρητή εντολή για συμφωνία με παράθυρο στην ανάπτυξη της χώρας, έφερε αντιδράσεις μέσα και έξω από τη χώρα. Έξω αντέδρασαν οι δυνάμεις που έχουν θέση την Ελλάδα στη θέση του πειραματόζωου της Ευρώπης και που η διεκδίκηση του Ελληνικού λαού για έναν άλλον δρόμο πέραν της αυστηρής λιτότητας τους ωθεί στην αποθάρρυνση και την ταπείνωση του Ελληνικού λαού. Οι μεγαλύτερες όμως αντιδράσεις ήρθαν από τις εντός της χώρας δυνάμεις διαπλοκής και διαφθοράς», είπε κατά την έναρξη της ομιλίας του.po-filis-agrinio2

Τόνισε στη συνέχεια την ανάγκη για μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος, αφού αυτό, όπως είπε, γονατίζει την οικονομία, επιβάλλει, για να υπάρξει, την σκληρή λιτότητα και αφαιρεί πόρους για να εκχωρηθούν στους μισθωτές. Επεσήμανε δε πως μισθοί και συντάξεις , δεν πρόκειται να μειωθούν.

po-filis-agrinio3 po-filis-agrinio7 po-filis-agrinio6

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close