Lifestyle & People

Φιλέτο μοσχάρι με κράνμπερυ σως και νιόκι

mosxari-filetoΥλικά για 3 άτομα

3 μοσχαρίσια φιλέτα 2 εκ. πάχος

3 φρ. κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1-2 κ.σ. βούτυρο

2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένες

50μλ λευκό κρασί

1/2 κύβο κότας η λαχανικών

100γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

2-3 κ.σ. κρανμπερυ σως

3 κ.σ. μαιντανός ψιλοκομμένος

300γρ φρέσκα νίοκι βρασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες τους

Πιπέρι , αλάτι , πάπρικα γλυκιά , ρίγανη , ελαιόλαδο.

Εκτέλεση

Έχουμε βγάλει εκτός ψυγείου για ώρα τα φιλέτα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου (αφού πρώτα έχουν ξεπαγώσει πλήρως στην συντήρηση του ψυγείου) . Τα μαρινάρουμε με αλάτι , πιπέρι , ρίγανη , πάπρικα και τα θωρακίζουμε σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρουν χρώμα . Συνεχίζουμε σε ταψάκι στο φούρνο για 4-5λ για να είναι μισοψημένα και 5-7λ για να είναι καλά ψημένα . Παράλληλα κάνουμε τη σάλτσα μας . Στο ίδιο τηγάνι σκουπίζουμε το καμμένο λάδι και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το βούτυρο να λιώσει για να μαλακώσουμε το φρ κρεμμυδάκι , προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις σβήνουμε με το κρασί . Αφήνουμε να εξατμισθεί και προσθέτουμε τον κύβο και 1/2 ποτήρι ζεστό νερό . Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μειωθούν τα υγρά για μερικά λεπτά . Προσθέτουμε το τυρί κρέμα την κράνμπερυ σως και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί . Αν είναι αρκετά ρευστή η σάλτσα μας βάζουμε λίγο επιπλέον βούτυρο . Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει 2-3λ . Εν τω μεταξύ έχουν γίνει τα φιλέτα τα βάζουμε και αυτά στη σάλτσα μας , προσθέτουμε το  μαιντανό το πιπέρι και αφαιρούμε από τη φωτιά . Στο σερβίρισμα βάζουμε το φιλέτο με λίγη από τη σάλτσα μας , στο πλάι τα νίοκι και επιπλέον σάλτσα πάνω σ αυτά . Αντί για νιόκι μπορούμε να έχουμε ρύζι μπασμάτι , ένα απλό ριζότο η πουρέ πατάτας .

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

 

του Νίκου Καζαντζή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button