Lifestyle & People

Φιλέτο λαβράκι ψητό με γλάσο εσπεριδοειδών

lavrakiΥλικά για 2 άτομα

4 φιλέτα λαβράκι (2 ολόκληρα δηλ λαβράκια)

1 κ.γ. μουστάρδα

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικο με εσπεριδοειδή

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι , πιπέρι , ρίγανη , ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αλείφουμε το ψάρι με ελαιόλαδο και το μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά το θωρακίζουμε από την πλευρά της πέτσας.

για 2λ περίπου η μέχρι να ξεκολλάνε μόνο τους από το τηγάνι . Τα μεταφέρουμε σε ταψάκι και στο φούρνο 180β για 15-18λ ακόμα ανάλογα το μέγεθος . Κάνουμε το γλάσο : χτυπάμε τη μουστάρδα με το χυμό λεμονιού και την κρέμα μπαλσάμικου μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο . Θα βγεί ενα πηχτό μίγμα με αρκετά έντονη γεύση γι αυτό και θα βάλουμε λίγο σε κάθε φιλέτο να μην καλύψουμε τη γεύση του ψαρίου , θέλουμε απλώς να την ενισχύσουμε . Όταν είναι έτοιμα λοιπόν τα φιλέτα ρίχνουμε σε καθένα από αυτά λίγο απο το γλάσο . Συνοδευτικά έχουμε παντζάρια βραστά και αμύγδαλο φιλέ πάνω στο ψάρι μας καθώς και στα παντζάρια , μπορούμε όμως να έχουμε κάποια άλλη σαλάτα της αρεσκείας μας όπως επίσης και πατάτα βραστή .

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

του Νίκου Καζαντζή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close