Δυτική Ελλάδα

Φίδι στο Αγρίνιο καταπίνει αυγά μέσα σε κοτέτσι (video)

koi-fidi-kotetsi

Ένα τεράστιο φίδι βρέθηκε μέσα στο κοτέτσι την ώρα που κατάπινε τα αυγά στη φωλιά! Πρόκειται για ένα μεγάλο φίδι το οποίο αρέσκεται να τρώει αυγά έως και μικρούς νεοσσούς αρκετά σπάνια. Συνήθως όταν οι κότες γεννάνε έξω στους αγρούς, η το κοτέτσι μας βρίσκεται σε περιοχή με πλούσια βλάστηση, το φίδι αυτό κάνει συχνές επισκέψεις.

Γράφει το http://ellinikeskotes.blogspot.gr:

Πολλές φορές με ρωτάτε εδώ μέσα στο blog, γιατί χάνονται τα αυγά; Τι μου τα τρώει μέσα στο κοτέτσι; Ε λοιπόν ιδού ένας κλέφτης! Επίσης άλλα ζώα που τρώνε αυγά είναι οι αλεπούδες τα κουνάβια κλπ, αλλα για να συμβεί αυτό πρέπει οι φωλιές να είναι έξω στους αγρούς. Αν η αλεπού μπει μέσα στο κοτέτσι δεν θα φάει αυγά αλλα κότες, πολλές κότες!

Το φίδι αυτό σπάνια επιτίθεται σε κοτοπουλάκια όμως έχουν καταγραφεί και περιστατικά όπου χάθηκαν μικρά νεογέννητα. Το είδος του φιδιού ονομάζεται λαφιάτης, και η διατροφή του στηρίζεται κυρίως σε ποντίκια. Γι αυτό θεωρείτε ένα πολύ ωφέλιμο ζώο για τις καλλιέργειες και τους αγρότες.
 
Αν τύχει και δείτε ένα τέτοιο φίδι καλό είναι να μη το σκοτώσετε αλλά να το απομακρύνεται όσο πιο μακριά μπορείτε. Στόχος μας να προστατέψουμε το κοτέτσι χωρίς να βλάψουμε την φύση και την ισσοροπία της. 
 
Το βίντεο τραβήχτηκε από τον Νίκο Πατερέκα, ο οποίος διέσωσε το φίδι από βέβαιο θάνατο. Στο backround του video ακούμε και τα μικρά κοτοπουλάκια που τρέχουν ζωηρά στο κοτέτσι. Και το φίδι δεν επέλεξε να τα πειράξει. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button