ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κορωνοϊός- Πέτσας: Φέτος το Πάσχα δεν θα ψήσουμε στο χωριό

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε η «Ιερά Σύνοδος είναι σε επικοινωνία με την κυβέρνηση κι εξετάζεται να γίνουν οι λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών» – Τι ανέφερε για οικονομικά μέτρα και τον Μανώλη Γλέζο

Για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα.

«Ζούμε μια ιστορική στιγμή, φέτος δεν θα ψήσουμε το Πάσχα στο χωριό. Θα το γιορτάσουμε σπίτι. Έχουμε χρόνια να γιορτάσουμε. Δεν είναι όπως τις προηγούμενες χρονιές. Η Ιερά Σύνοδος είναι σε επικοινωνία με την κυβέρνηση. Εξετάζουμε να γίνουν οι λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών» ανέφερε αρχικά ο κ. Πέτσας.

«Μετά τη διακοπή των πτήσεων προς και από χώρες υψηλού κινδύνου, διευκρινίστηκε ότι δεν θα γίνει γενικός επαναπατρισμός Ελλήνων, γιατί πρώτη μας προτεραιότητα είναι η δημόσια υγεία. Τι επόμενες ημέρες αναμένονται τουλάχιστον άλλες 3 πτήσεις από τους δωρητές υγειονομικού υλικού προς την Ελλάδα. Σήμερα οι ΜΕΘ είναι 870 – και θέλω να εξάρω τις προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα. Σήμερα διεξάγεται ένας παγκόσμιος πόλεμος για την προμήθεια υγειονομικού υλικού. Δεν υπάρχει επαρκής παραγωγή. Εμείς επειδή κινηθήκαμε νωρίς εξασφαλίσαμε σημαντικές ποσότητες» πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση αποδίδουν και προς επίρρωση της δήλωσης απέθεσε δύο πίνακες με την εξέλιξη που έχει η εξάπλωση του ιού στην Ελλάδα, στην Ολλανδία και στο Βέλγιο. Τόσο ο αριθμός των κρουσμάτων όσο και των θυμάτων στη χώρα μας είναι πολύ μικρότερος από τις άλλες δύο ευρωπαϊκές χώρες που είναι πληθυσμιακά συγκρίσιμες.

Σε άλλα σημεία της ομιλίας του, ανέφερε:

Το υπουργείο Υγείας έχει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όσες πιστώσεις χρειαστεί για να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Η αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών γίνεται σε 2 επίπεδα: ευρωπαϊκό και εθνικό.

Μπροστά στη μεγαλύτερη κρίση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ο πρωθυπουργός ενώνει τη φωνή του με τους ηγέτες που πιστεύουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να κάνει περισσότερα.

Οι επιχειρήσεις που εξαιρούνται από τα μέτρα στήριξης είναι πλέον ελάχιστες

Το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους θα καταβληθεί στο ακέραιο, το κράτος θα καταβάλει τη διαφορά για τις μέρες που δεν εργάστηκαν

Στόχος, το αργότερο αρχές Μαΐου οι επιχειρήσεις να λάβουν δάνεια εγγυημένα από το κράτος στο μεγαλύτερο μέρος τους.

Τον Απρίλιο ενεργοποιείται το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για ανέργους.

Σε μια συμβολική πρωτοβουλία ο πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές και υπουργούς της ΝΔ να καταθέσουν το 50% του μισθού τους στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Εκφράζω τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου.

Σε αυτή τη χρονική συγκυρία κανείς δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει πότε θα γίνουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις.

Πηγή
protothema

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button