Δυτική Ελλάδα

Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Μουσικό σχολείο

epi-festibal-psifiaki-texnologia

Την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 διεξήχθη με επιτυχία το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας παράλληλα σε 8 πόλεις της Ελλάδας (Αγρίνιο, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Κέρκυρα, Λάρισα, Μυτιλήνη, Ρόδο και Χανιά)

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση που παρέχει τη δυνατότητα στους μαθητές κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν τα ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους. Δίνει επιπλέον τη δυνατότητα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία γενικότερα.Ειδικότερα για τη Δυτική Ελλάδα, το Φεστιβάλ έγινε στο Αγρίνιο στο χώρο του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου (2ο χλμ. Ε.Ο. Αγρινίου – Αντιρρίου).

Παρασκευή 16:00 – 21:00 και Σάββατο 09:00 – 15:00 Πληροφορίες στην διεύθυνση: http://digifest-ait.blogspot.gr

Το φεστιβάλ περιλάμβανε:

* Έκθεση σε περίπτερα και παρουσίαση έργων ψηφιακής δημιουργίας στην ολομέλεια από ομάδες μαθητών σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

* Εργαστήριο Δημιουργία Κινούμενου Σχεδίου – Animation με κούκλες για μαθητές Δημοτικού και για Εκπαιδευτικούς.

* Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Γυμνασίου.

* Εργαστήριο Έξυπνων Αιθουσών & Διαδραστικής Μάθησης για μαθητές Λυκείου – ΕΠΑΛ.

* Προηγμένες ρομποτικές εφαρμογές με τα Lego Mindstorms NXT για μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου.

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 από τις 10:30-12:10 θα πραγματοποιήθηκε τηλε-συνεδρία μέσω Διαδικτύου με οπτικοακουστική σύνδεση των 8 πόλεων που συμμετείχαν και κοινή παρουσίαση ενός έργου κάθε πόλης από μαθητές. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Υφυπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού & Αθλητισμού Καθηγητής Θ. Παπαθεοδώρου δια του Περιφερειακού Διευθυντή Π/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Αιγαίου κ. Δ. Μεσάρη, και οι Περιφερειακοί Διευθυντές Π/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Κρήτης κ. Α. Κλινάκης και Ιονίων Νήσων κ. Ι. Καραβασίλης.

Στο Φεστιβάλ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας στο Αγρίνιο με συντονισμό του Δρ. Σπυρίδωνος Παπαδάκη Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Αιτ/νίας συμμετείχαν σχολεία με 42 ψηφιακά έργα από τις περιφερειακές ενότητες Αιτωλ/νίας, Αχαΐας, Ηλείας και Άρτας. Συνολικά έλαβαν μέρος 4.162 μαθητές, με 1092 έργα με την υποστήριξη 480 εκπαιδευτικών από 265 σχολεία.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Υ.Παι.Θ.Π.Α), Αρ. Απόφ. 5109/Γ7/15-01-2013 και με την Υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.Κα.Π).

Το Φεστιβάλ στην πόλη του Αγρινίου είναι υπό την Αιγίδα του Δήμου Αγρινίου και αρωγούς το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ Μεσολογγίου, την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και την Δ/νση Πρωτοβάθμιας και τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας.

Το Φεστιβάλ μεταδόθηκε ζωντανά από το Διαδίκτυο δίνοντας τη δυνατότητα παρακολούθησης και από απόσταση.

Με τη δράση αυτή αναδείχθηκε το έργο και η καινοτομία που παράγεται μέσα στα σχολεία ανοίγοντας τα προς την κοινωνία. Έδω μια νότα χαράς και δημιουργικότητας σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς – επισκέπτες αλλά και μήνυμα ελπίδας στην κοινωνία μας γενικότερα.

Πληροφορίες για το Φεστιβάλ Πανελλαδικά και τα έργα : http://www.digifest.info/

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button