ΑτζένταΕκδηλώσειςΡοή Ειδήσεων

Με Βασίλη Παπακωνσταντίνου το 45ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Αγρίνιο

Με ανακοίνωση της Τομεακής Οργάνωσης Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ για το 45ο Φεστιβάλ στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στο προαύλιο του Παπαστράτειου Γυμνασίου στο Αγρίνιο, με πολιτική ομιλία από τον Νίκο Σοφιανό μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ξεκινά το ταξίδι του το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» σε όλη τη χώρα. «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας… «…θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα!…» ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ» είναι το σύνθημα των φετινών εκδηλώσεων. Είναι εμπνευσμένο από τους στίχους του γνωστού κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ.


Οι εκδηλώσεις στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας θα κορυφωθούν το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στο προαύλιο του Παπαστράτειου Γυμνασίου στο Αγρίνιο.

Το σύνθημα του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», κάθε λέξη του, αποτυπώνει το τι πρέπει να κάνει σήμερα κάθε νέος που προβληματίζεται, που ασφυκτιά στα όρια του συστήματος, που βλέπει τα όνειρά του, τη ζωή και το μέλλον του να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν, να μην είναι έτσι όπως τα θέλει.

Με τους αγώνες του λαού μας, της νεολαίας κατακτήθηκαν όσα δικαιώματα πάρθηκαν πίσω.

Με τα όνειρα της γενιάς μας για μια ζωή που θα ανταποκρίνεται στις δυνατότητες της εποχής και στις σύγχρονες ανάγκες μας.
Με τη δύναμη που μας δίνουν οι ιδέες μας, η επαναστατική κοσμοθεωρία μας.
Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο από την αδικία, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τους πολέμους, την προσφυγιά κ.ά.
Ανοιχτό, με το λαό στο προσκήνιο της κοινωνικής ζωής, πρωταγωνιστή, με την πραγματική εξουσία στα δικά του χέρια.

Γεμάτο ελπίδα, γιατί μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, μπορούμε να νικήσουμε, βάζοντας στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το βάρβαρο, εκμεταλλευτικό σύστημα.

Γιατί το νέο άλμα στην εξέλιξη της ανθρώπινης κοινωνίας, που θα απελευθερώσει την εργατική τάξη και μαζί της ολόκληρη την ανθρωπότητα, θα οδηγήσει από το βασίλειο της ανάγκης στο βασίλειο της ελευθερίας, είναι ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ!

Το πρόγραμμα του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο στο Αγρίνιο, περιλαμβάνει :
• Πολιτική ομιλία από τον Νίκο Σοφιανό μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ
• Συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου
Στο χώρο επίσης θα λειτουργούν Μαθητικό Στέκι, παιδότοπος, βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής”.

Χορηγούμενη

EURO 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button