ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

“Ξέφυγε” ο έλεγχος από τον Γ. Φαρμάκη-αποχωρήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου

Η απόφαση του προεδρεύοντος στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου κ. Γιάννη Φαρμάκη, να δώσει το λόγο σε επικεφαλής παρατάξεων, ενώ κάτι τέτοιο δεν προβλέπονταν, άλλαξε την ροή της συνεδρίασης του Συμβουλίου, όπως τουλάχιστον αυτή αναμένονταν.

Ο κ. Φαρμάκης σε μια προσπάθεια να δείξει διαλλακτικότητα και συνεργασία, αφού σε λίγο εκλέγεται πρόεδρος του οργάνου, έδωσε το λόγο στον Τίμο Παπανικολάου (ΛΑΣ) , ο οποίος κατήγγειλε τη διαδικασία και τον αποκλεισμό παρατάξεων από τις Επιτροπές του δήμου. Προέβλεψε μάλιστα ότι θα έρθουν “συμπράξεις'” παρατάξεων στο Δημοτικό του Αγρινίου, προκαλώντας αντιδράσεις.


Η Λαϊκή Συσπείρωση αποχώρησε από τη διαδικασία ενώ ο κ. Μερμίγκης (Ανυπότακτο Αγρίνιο), μίλησε για “αντιδημοκρατικό πλαίσιο” , “τσουβάλιασμα” της αντιπολίτευσης και αλλοίωση της βούλησης του εκλογικού σώματος.

Το “Ανυπότακτο Αγρίνιο” απέχει από τη διαδικασία.

Το λόγο πήρε και ο Γ. Καραμητσόπουλος, που επίσης μίλησε για αλλοίωση της βούλησης του εκλογικού σώματος, όπως αυτή προέκυψε μέσα από απλή αναλογική και αναντιστοιχία της εκπροσώπησης μεταξύ Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικών Επιτροπών, οι οποίες ενισχύονται με σημαντικές αρμοδιότητες, αποδυναμώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Χριστίνα Σταρακά και ο Σταύρος Καμμένος με παρεμβάσεις τους ζήτησαν να τηρηθεί η διαδικασία, ασκώντας κριτική στον προεδρεύοντα για τον τρόπο διεξαγωγής της συνεδρίασης του Συμβουλίου.

Το Συμβούλιο έχει ήδη εκλέξει τον Γ. Φαρμάκη για πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Χρ. Θεοδωρόπουλο για αντιπρόεδρο και τον κ. Κουρουμπλή για Γραμματέα.

Ακολουθεί καταμέτρηση για ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και στη συνέχεια η εκλογή των μελών των Επιτροπών.

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button