PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Φαρμάκης -Κατσιφάρας και Μακεδονικό

Ότι βάζει πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των Πρεσπών κατηγόρησε τον Απ. Κατσιφάρα ο Ν. Φαρμάκης και έχει ανοίξει κουβέντα για το ποιος έχει δίκιο.

Αν έπρεπε να έρθει το θέμα στο Περιφερειακό, αν έπρεπε να βγει ψήφισμα κι αν έπρεπε να το σηκώσει το θέμα τόσο πολύ ο κ. Φαρμάκης.


Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, ως συνήθως. Υπάρχουν δυο παραδοχές: πρώτον, όλες οι παρατάξεις ήθελαν να συζητηθεί το θέμα ως κατεπείγον πλην εκείνης της πλειοψηφίας, του κ. Κατσιφάρα, αυτό ισχύει.

Και δεύτερον, όντως η Ένωση των Περιφερειών της χώρας έχει ταχθεί κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, συνολικά ως όργανο.

Αναμενόμενο ήταν, λοιπόν, να το κάνει προεκλογικό το ζήτημα ο επικεφαλής της μεγαλύτερης παράταξης της αντιπολίτευσης, επενδύοντας και στο γενικό κλίμα που υπάρχει.

Και μέγα λάθος που δεν επέτρεψε ο κ. Κατσιφάρας να συζητηθεί.

Το πρόβλημα είναι πως το κείμενο που έφερε ο Ν. Φαρμάκης προς ψήφιση ξεκινά έτσι: «Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας εκτιμά πως το πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελλάδος και της αντίστοιχης των Σκοπίων, δεν υπηρετεί τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα και είναι αντίθετο στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού”.

Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια, δεν πιστεύουν όλοι πως η Συμφωνία δεν υπηρετεί τα συμφέροντα και δεν ξέρουμε, σε τελική ανάλυση, πόσοι είναι αντίθετοι στις Πρέσπες ανάμεσα στον περίφημο ελληνικό λαό.

Όπως φαίνεται στην Βουλή, για παράδειγμα, η συμφωνία θα περάσει ίσως και με μεγαλύτερη πλειοψηφία από την ψήφο εμπιστοσύνης και πρέπει να θυμόμαστε ότι έχουμε αντιπροσωπευτική δημοκρατία, ειδικά να το θυμάται ο Ν.Φαρμάκης που εκπροσωπεί έναν χώρο αστικό και κεντροδεξιό.

Θα πει κάποιος, “εντάξει, ας κάνουμε ένα δημοψήφισμα”. Να κάνουμε, όμως το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν έχει σχέση με αυτό. Είναι γενικό το πρόβλημα με τα ψηφίσματα που έρχονται φτιαγμένα κι έτοιμα από πριν στα συμβούλια, όχι μόνο τα περιφερειακά. Καλούνται να δεσμευτούν οι σύμβουλοι πάνω στην φόρμουλα που βάζει κάποιος και αυτό είναι κάτι που το κάνουν συχνά οι αριστερές παρατάξεις για το ΝΑΤΟ, για οικολογικά θέματα, για το προσφυγικό κλπ.

Ξεκινούν με ένα “το περιφερειακό συμβούλιο καταδικάζει απερίφραστα…” και μετά συνεχίζουν με εκείνο που θέλουν να βγει ανακοίνωση και να παίξει στα ΜΜΕ.

Κι όλα αυτά είναι πράγματα που τα ξέρει ο κ. Φαρμάκης, γιατί τα έχει υποστεί π.χ. για το Ιράκ και την Συρία, για κάποια επένδυση ή για κάποια επέτειο, όταν του ζήτησαν να συνυπογράψει κείμενο με το οποίο δεν συμφωνεί…
Οπότε, εφαρμόζοντας τακτικές του αντιπάλου(όποιος κι αν είναι αυτός…) δεν είναι σίγουρο ότι κερδίζει τις εντυπώσεις που θα επιθυμούσε.

η συντακτική αψήφιστη μονάδα

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button