ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Περιφερειάρχης για Κέντρο Προσφύγων: “Δεν προκύπτει βούληση δημιουργίας στην Δυτική Ελλάδα”

Έντονο προβληματισμό προκαλούν σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας αλλά και φορέων της περιοχής, οι αναφορές σύμφωνα με τις οποίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη δημιουργία δομών φιλοξενίας προσφύγων και στις 13 περιφέρειες της χώρας στο πλαίσιο της προσπάθειας αποσυμφόρησης των δομών που υπάρχουν σήμερα.

Το γεγονός αυτό συνδέεται με τη δήλωση του υπουργού Δημόσιας τάξης Μ. Χρυσοχοϊδη σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε «διασπορά» των προσφύγων και στις 13 περιφέρειες της χώρας, χωρίς να εξαιρέσει τη Δυτική Ελλάδα, για την οποία μέχρι σήμερα ίσχυε καθεστώς απαγόρευσης, λόγω του λιμανιού της Πάτρας, το οποίο σε μία τέτοια περίπτωση θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης τους, με στόχο τη διαφυγή.

Ζητούμενο παραμένει κατά πόσο τις επόμενες ημέρες από τον υπουργό προστασίας του πολίτη θα υπάρξουν διευκρινίσεις αλλά και η αντίδραση τόσο των Δημάρχων, όσο και του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη.

Η δήλωση Φαρμάκη στο patrastimes.gr

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης μιλώντας στο patrastimes.gr τόνισε πως δεν προκύπτει βούληση δημιουργίας στη Δυτική Ελλάδα μονάδας φιλοξενίας προσφύγων, καθώς από τη σύσκεψη αυτό που προέκυψε ήταν πως πάντα η τελική απόφαση ανήκει στις τοπικές κοινωνίες.

Ο κ. Φαρμάκης τόνισε πως στην περίπτωση της Δυτικής Ελλάδας δεν μπορεί να υπάρχουν σκέψεις για δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων καθώς αποτελεί πύλη εξόδου μέσω των τεσσάρων λιμανιών που διαθέτει. Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος σημείωσε επίσης πως δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει πως μπορεί στη Δυτική Ελλάδα να μην υπάρξει δομή φιλοξενίας αλλά υπάρχει μεγάλος αριθμός προσφύγων που μένουν εκτός δομών σε διάφορες περιοχές , ακόμα και σε δημόσια κτίρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button