ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Ο Γ. Φαρμάκης στο τιμόνι ενός αποδυναμωμένου Δημοτικού Συμβουλίου

Με τελείως διαφορετικά δεδομένα θα λειτουργήσει την επόμενη τετραετία και το Δημοτικό Συμβούλιο του Αγρινίου, μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση της “κυβερνησιμότητας” και την κατάργηση των όσων προβλέπονταν μετά τις εκλογές, που διεξήχθησαν με την απλή αναλογική.

Οι αλλαγές αυτές αποδυναμώνουν σαφώς τα Δημοτικά Συμβούλια, που αποκτούν, σύμφωνα με όσους γνωρίζουν τα της αυτοδιοίκηση, έναν σχεδόν διακοσμητικό ρόλο, ενώ όλο το “παιχνίδι” των αποφάσεων βρίσκεται στα χέρια των δημάρχων και των Επιτροπών, όπου οι δήμαρχοι θα έχουν την πλειοψηφία.

Υπό αυτές τις συνθήκες, συνεδριάζουν οι δημοτικές ομάδες των παρατάξεων για τις θέσεις των προεδρείων των Δημοτικών Συμβουλίων, των μελών των Επιτροπών και των Νομικών Προσώπων.

Η σχετική εκλογική διαδικασία των δημαιρεσιών θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή.

Όπως προέκυψε από την συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας του Γ. Παπαναστασίου , προτεινόμενος πρόεδρος του Συμβουλίου θα είναι ο πρώτος σε σταυρούς από την παράταξη Γιάννης Φαρμάκης, κατά γενική ομολογία, πετυχημένος, σοβαρός και συνεργάσιμος στις θέσεις ευθύνης που ανέλαβε τα προηγούμενα πέντε χρόνια.

Αν και η επιλογή αυτή, μάλλον παραπέμπει σε παροπλισμό του και δημιουργία μιας ακόμη κενής θέσης αντιδημάρχου. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως κατά κάποιο τρόπο, ο κ. Φαρμάκης, προσφέθηκε για να αναλάβει τη θέση, διευκολύνοντας έτσι τον Γ. Παπαναστασίου.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι βέβαια τι θα γίνει με τις θέσεις των αντιδημάρχων, όπου εδώ επικρατεί μια σχετική “αναταραχή” στο στρατόπεδο της πλειοψηφίας. Ο δήμαρχος προϊδεάζει για τολμηρές αλλαγές και αξιοποίηση νέων προσώπων που εξελέγησαν τον Μάιο. Κάποιοι εκ των “παλιών” αρχίζουν να αισθάνονται ήδη ανασφάλεια…

Στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου τις θέσεις του αντιπροέδρου και του γραμματέα θα καταλάβουν μέλη της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης αντίστοιχα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η κ. Σταρακά, πρόκειται να προτείνει Δημοτικό Σύμβουλο με εμπειρία για τη θέση του αντιπροέδρου.

Ένα Σχόλιο

  1. Ευτυχώς η παρούσα κυβέρνηση άλλαξε το φαιδρό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να λειτουργήσει ο κάθε δήμος.
    Αυτό θέλουμε οι πολίτες.
    Αλλιώς θα γινόταν της τρελής σε κάθε δημοτικό συμβούλιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button